Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Het tere kind – Jodi Picoult
Charlotte O’Keefe’s dochtertje Willow is geboren met een ernstige ziekte die gekenmerkt wordt door broze botten. Wanneer ze valt, kan ze gemakkelijk haar benen breken. Na jaren voor Willow te hebben gezorgd, komen haar ouders in geldnood. Dan krijgt Charlotte een reddingslijn toegeworpen. Ze kan haar arts verloskundige een proces aandoen omdat deze haar niet van tevoren heeft verteld dat haar baby zwaar gehandicapt zou zijn. Met een schadevergoeding zal Willow levenslang verzekerd zijn van de zorg die ze nodig heeft. Maar de arts-verloskundige die Charlotte voor de rechter daagt, is niet alleen Charlottes arts, maar ook haar beste vriendin.

Een boek waarvan je je afvraagt, wat zou jij doen? Geen gemakkelijke beslissing! Het verhaal wordt verteld door verschillende hoofdpersonages, elk met hun eigen visie op de rechtszaak. Uiteindelijk zijn er geen winnaars, alleen maar verliezers. Een mooi boek.

Het laatste verhaal van Mina Lee – Nancy Jooyoun Kim
Het is een mysterie voor Margot Lee waarom haar moeder Mina de telefoon niet meer opneemt. Als ze afreist naar haar ouderlijk huis in Los Angeles, komt ze erachter dat haar moeder onder verdachte omstandigheden is overleden. Ze beseft dat ze eigenlijk niets weet over een van de belangrijkste personen in haar leven. Die ontdekking dwingt haar tot het ontrafelen van haar moeders geschiedenis.
Toen Mina, een wees uit de Koreaoorlog, jaren geleden aankwam in Los Angeles, had ze niets of niemand. Terwijl ze haar nieuwe leven opbouwt, en net rond kan komen met haar baantje in de supermarkt, lacht nieuw levensgeluk haar toe; ze wordt verliefd. Maar haar liefdesverhaal blijkt consequenties te hebben.

Ik had meer verwacht van dit boek… sommige delen gaan traag, waardoor het begint te vervelen, andere delen zijn zo boeiend dat je wil blijven lezen. Een mooi verhaal, maar ik miste iets meer diepgang en gevoel… ofwel lagen mijn verwachtingen te hoog. Uiteindelijk ben ik wel blij dat ik het boek uitgelezen heb.

Witte vleugels Zwarte vleugels – Sue Monk Kidd
Charleston, South Carolina, begin 19e eeuw Voor haar elfde verjaardag krijgt Sarah het tienjarige slavenmeisje Hetty ‘Handful’ cadeau. Er ontstaat een gecompliceerde maar hechte vriendschap, die hun levens zal beïnvloeden. Gedurende vijfendertig jaar worden de meisjes gevolgd op hun levensweg. Ze worden geconfronteerd met verdriet, hoop, geschonden vertrouwen, onbeantwoorde liefde en haat. Hetty weet haar kracht en levenslust te behouden, terwijl Sarah de moed vindt om zich samen met haar jongere zus Angelina in te zetten voor de afschaffing van de slavernij en de rechten van de vrouw.

Een boeiend verhaal over slavernij, vriendschap en overleven. Het boek begon sterk, maar halverwege wordt het langdradig, ik had er meer van verwacht. In het Nawoord wordt het duidelijk dat het gaat om deels waargebeurde feiten… wat toch wel indruk op mij maakte. Het waren vreselijke tijden voor de slaven!

3 gedachten over “Uitgelezen… #roman

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.