Persoonlijk

’t Is weer van dat!

Na een drukke agenda in oktober, gingen we naar een goed verdeelde agenda in november. Hier en daar iets leuks gepland en toen was het weer van dat… een feestje bij de buren: uitgesteld. Een mosselfestijn: uitgesteld, de leverancier kan de hoeveelheid mosselen niet leveren (??). Het wordt alsmaar gekker en zotter!

Ook naar het werk gaan wordt teruggeschroefd. Vanaf november gingen we terug ‘normaler’ naar het werk moeten komen, dat wil zeggen… 2 dagen kantoor / 3 dagen telewerk. Nu wordt telewerk terug aanbevolen en mogen we enkel naar het werk voor de taken die we niet thuis kunnen doen.

Ik ga elke week een dag naar het werk, omdat ik dat nodig heb. Vorige winter was zo’n trieste periode… elke dag thuis, weinig sociale contacten… om zot te komen. Ook met de hoge energiefacturen scheelt ons dat terug een dag in de week minder verwarmen, elektriciteitsverbruik en water… want rijkelijk vergoed worden om thuis te werken, dat zit er ook niet in. ’s Middags gaan we terug eten in onze refter… een dag geen zorgen in wat gaan we eten, een dag niet koken en vooral een dag niet afwassen 😉 .

Ik verlang toch meer en meer naar het normale… een mondmasker dragen vind ik niet erg, mijn handen ontsmetten ook niet, maar wetende dat ze dat virus nu nog niet onder controle hebben, dat baart mij toch zorgen. We leven al meer dan een jaar zo beperkt dat het met momenten efkes de spuitgaten uitloopt. 

Maar kijk, wij gaan zondag gaan brunchen in Troast… iets waar ik al heel lang naar uitkijk (het is een kleine zaak, dus de grote massa is niet aanwezig). Nu we nog kunnen en mogen… 

6 gedachten over “’t Is weer van dat!

  1. Dat trieste gevoel vind ik heel herkenbaar. Ik ben blij voor je dat je toch nog een dag in de week naar kantoor kunt. Ik hoop dat je leuke afspraak door kan gaan, want het lijkt inderdaad een kwestie van ‘zolang het nog kan…’

  2. Inmiddels is de golf ook tot bij ons geraakt, mijn vader is hoogstwaarschijnlijk besmet. Maar goed, het virus zit nu echt overal. Ik moet nog steeds 1 dag per week naar kantoor. Ik vind dat nog wel oké, zo blijf ik een beetje in het ritme en heb ik hopelijk geen te grote aanpassingsproblemen als ik weer vaker moet gaan. Hou je goed!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.