Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Perfecte prooi – Helen Fields
Tijdens een rockfestival valt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek dood neer. Zijn buik is met één haal opengesneden. Niemand heeft de moordenaar gezien. Een week later wordt in een vuilcontainer het lichaam van een basisschoollerares aangetroffen. Ze is gewurgd met haar eigen sjaal. Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motieven vaststellen. Ze tasten in het duister, totdat blijkt dat de slachtoffers op diverse gebouwen in de stad met graffiti worden beschreven. Dan ontdekken ze dat de boodschappen geschreven zijn voordat de mensen vermoord werden en begrijpen ze dat de moordenaar zijn volgende slachtoffer zo aankondigt. Hoe onschuldiger de prooi, hoe beter…

Een boek die mij toch wel een beetje teleurgesteld heeft. Het eerste deel vond ik super… dit boek vond ik met momenten verwarrend, te langzaam en er was te weinig spanning. Momenteel ligt deel drie klaar om gelezen te worden, ik hoop dat die even goed is als het eerste deel. 

Doodsklok – Peter James
Bij een roofoverval in Brighton komt de bejaarde bewoonster om het leven. Hoewel de buit miljoenen waard is, gaat het de familie alleen om een antiek horloge, dat voor hen van onschatbare waarde is. Alles zullen ze ervoor doen om het terug te krijgen, álles. De zoektocht brengt inspecteur Roy Grace in de wereld van het antiek en uiteindelijk leidt het spoor terug in de geschiedenis, naar het New York van 1922. Roy Grace vindt een connectie met de maffia en moet op zoek naar een moordenaar die gedreven door woede en hebzucht tot het uiterste gaat.

Een spannend boek met naar mijn gevoel te veel namen, ik vond het het met momenten heel verwarrend om te weten wie wie was. Naar het einde toe loopt de spanning op, om dan te eindigen met een verrassend einde. Ook de rode leidraad wordt alsmaar spannender en spannender… ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel.

Perfecte dood – Helen Fields
Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers legt hij om door middel van gif, zodat deze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt.
Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich op de achtergrond verborgen houdt? Deze moordenaar houdt ervan zijn slachtoffers van een afstand te observeren. Callanach en Turner staan deze keer echt voor een onmogelijke taak.

Het derde deel in de reeks… opnieuw een spannend en goed uitgewerkt verhaal, met veel verrassende wendingen. In dit deel leer je de terugkerende hoofdpersonages iets beter kennen en je krijgt het gevoel als lezer dat je ze nog beter wil leren kennen. Ik lees heel erg graag het volgende deel.

2 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.