Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Perfecte resten – Helen Fields
Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden.

Een boek met een goede opbouw, verschillende verhaallijnen en verrassende wendingen… alles wat een spannende thriller nodig heeft.

Steigereiland – Lidewij Martens
Lin is een van de bewoners van het Steigereiland en is rechercheur van beroep. Een drugsvondst op een bijzondere plaats eist alle aandacht op maar dan blijkt ook nog haar buurmeisje en zwemmaatje Sabine vermist. Met al haar ziel en zaligheid stort ze zich op deze zaak maar komt wel heel dichtbij als haar ex George als verdachte wordt opgepakt. Daarnaast komt een traumatische gebeurtenis – die ze diep weggestopt had – weer naar bovendrijven. Wat is er met Sabine gebeurd?

Een vlot geschreven thriller met verschillende verhaallijnen… persoonlijk had het iets spannender gemogen en iets minder voorspelbaar.

Niemand vertellen – Harlan Coben
Kinderarts David Beck heeft het gevoel dat zijn leven totaal is verwoest. Er gaat geen dag voorbij of hij beleeft de gruwelijke gebeurtenissen van acht jaar geleden opnieuw. Het glinsterende meer. Het zwakke schijnsel van de maan. De hartverscheurende angstkreten. De nacht dat zijn vrouw Elizabeth werd meegesleurd en vermoord. De laatste keer dat hij haar levend zag. Iedereen zegt hem dat hij het verleden achter zich moet laten, maar dat kan hij niet. En nu verschijnt er een bericht op zijn computerscherm, een zin die alleen hijzelf en zijn overleden vrouw kennen. Plotseling wordt David overmand door een onmogelijke gedacht: dat Elizabeth op de een of andere manier, ergens, toch nog in leven is.

Opnieuw een aanrader van Coben… een goede opbouw, een beetje mysterieus en spannende verrassende wendingen… met momenten iets te Amerikaans, maar het stoort niet.

4 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.