Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Een duistere schitttering – Stacy Willingham
In de zomer waarin Chloe Davis haar twaalfde verjaardag viert, verdwijnen zes tienermeisjes uit het kleine stadje waar ze woont. Ouders worden bang, alle meisjes moeten binnenblijven, de dagen zijn lang en vol angst. Aan het eind van de zomer wordt Chloes vader gearresteerd en veroordeeld als seriemoordenaar, en sindsdien heeft hij de gevangenis niet meer verlaten. Twintig jaar later werkt Chloe als psycholoog in Baton Rouge, maar soms voelt ze zich net zo verward als haar patiënten zelf. En wanneer er een vijftienjarig meisje verdwijnt, beleeft ze die angstaanjagende zomer weer opnieuw.

Na het lezen van enkele goede reviews was ik heel nieuwsgierig naar dit boek. Het boek begint heel mysterieus en blijft boeien tot het (voor mij dan) een beetje te langdradig wordt. Er mocht wat meer vaart inzitten. Geen slecht boek, zeker niet als je graag psychologische thrillers leest. Origineel, verrassend en onverwachte wendingen… een fijn tussendoortje.

Kamer 19 – Tom Babylon 2 – Marc Raabe
Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuff-movie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.
Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgemeester heeft duidelijk iets te verbergen.
Op de plaats-delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open. Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.

Wat een goed vervolg op deel één! Zelfs beter! Deze keer leer je Sita Johanns beter kennen, een mooi aanvulling naast de nieuwe zaak in het boek. Vlot geschreven, spannend, goed uitgewerkt… een waardige opvolger… hop naar deel drie.

Boetedoening – O’Loughlin 4 –  Michael Robotham
Psycholoog Joe O’Loughlin wordt op een nacht opgeroepen als zijn dochters beste vriendin Sienna Hegarty is verdwenen. Joe vindt het meisje, besmeurd met bloed en niet in staat te praten. Het lichaam van Sienna’s vader wordt gevonden in haar slaapkamer, zijn keel is doorgesneden, zijn schedel ingeslagen. Ondanks het overtuigende bewijs blijft Joe O’Loughlin geloven in Sienna’s onschuld en hij verdiept zich in de zaak. Zijn onderzoek leidt hem naar een wereld van seksueel misbruik, chantage en politieke intriges. Samen met een oude vriend, de voormalige politie-inspecteur Vincent Ruiz, gaat Joe op zoek naar de dader. Dan begint de wanhopige zoektocht naar een man die jarenlang ongestraft de vreselijkste misdaden wist te plegen.

Deel vier in de reeks en opnieuw een plezier om te lezen. Goed uitgewerkte personages, heel goed opgebouwd, spannend, onverwachte wendingen… een boek dat blijft boeien tot op het einde. Ik ben fan en kijk al uit naar deel vijf!

3 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

Laat hier een berichtje achter...

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.