Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

De meisjes van Manhattan – Fiona Davis
De New Yorkse Rose heeft haar leven op orde. Ze heeft een nieuwe baan bij een website en is bij haar vriend ingetrokken in het appartementencomplex The Barbizon. Haar enige probleem is dat ze snel met een artikel voor de site moet komen. Haar verhuizing brengt haar op een idee: The Barbizon wordt het onderwerp, waar vroeger beroemde actrices zoals Grace Kelly hebben gewoond. Wanneer ze in de lift de bejaarde Darby McLaughlin ontmoet, die er al sinds de jaren vijftig woont, weet ze het precies: Darby moet centraal staan in het artikel. Het gerucht gaat dat Darby betrokken is geweest bij een schandaal. Ze moet haar er dan wel van zien te overtuigen met haar te praten.

Een boek dat heel erg vlot leest, een leuke verhaallijn, goed uitgewerkte personages, maar toch vond ik het boek niet echt wauw. Gewoon een prima boek… een luchtig tussendoortje.

Hard land – Benedict Wells
Missouri, 1985. In een poging zijn ongelukkige thuissituatie te ontvluchten neemt de vijftienjarige Sam een vakantiebaantje in een oude bioscoop. Voor de duur van een magische zomer wordt alles op zijn kop gezet. Hij maakt vrienden, wordt verliefd en ontdekt geheimen over zijn woonplaats. Voor het eerst in zijn leven is hij niet langer een onopvallende buitenstaander. Tot er iets gebeurt dat hem dwingt plotsklaps volwassen te worden.

Na het lezen van enkele van zijn boeken was ik heel erg nieuwsgierig naar dit boek… het is een verhaal dat zich afspeelt in een typisch Amerikaans stadje.. een beetje zielloos zonder toekomst.  Een verhaal dat heel filmisch geschreven is… een eerste verliefdheid, omgaan met verlies en proberen overleven, maar het komt traag op gang. Jammer!

De affaire Christie – Nina De Gramont
In 1926 verdween Agatha Christie elf dagen van de aardbol. Ik ben de enige die de waarheid over haar verdwijning kent. Ik ben geen Hercule Poirot. Ik ben de minnares van haar echtgenoot. In 1925 drong Nan O’Dea de rijke, exclusieve wereld van auteur Agatha Christie en haar echtgenoot Archie binnen. Ze ging deel uitmaken van hun leven, op elk gebied. Eerst van dat van allebei, later alleen van dat van Archie. Al gauw werd Nan Archies minnares en lokte ze hem weg van zijn toegewijde vrouw, in de hoop met hem te kunnen trouwen. Nan bedacht haar plan niet op de dag dat ze Archie en Agatha ontmoette. Het kreeg jaren eerder al vorm, in Ierland, toen ze nog een jong meisje was. Nan en haar geliefde leken voorbestemd om samen te zijn, maar het lot was hen niet gunstig gezind. De Grote Oorlog, een pandemie en lasterlijke geheimen dreven hen uit elkaar. Daarna bleven ze door onbeschrijfelijke gruweldaden van elkaar gescheiden. Waarom pleegt iemand een moord? Hoever wil iemand gaan in de naam van de liefde? Welk soort misdaad is onvergeeflijk?

Een heel verrassend boek… het verhaal wordt verteld in verschillende verhaallijnen en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het boek heel vlot leest. Mysteries, moorden, onvoorspelbare wendingen… het boek heeft het allemaal. Vooral het verhaal van Nan en de reden waarom ze ‘de andere vrouw’ wil zijn vond ik indrukwekkend. Een boek dat ik graag gelezen heb.

6 gedachten over “Uitgelezen… #roman

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.