Blog

Opgekuist!

Sinds een aantal jaren heb ik een Hebban-account… heel  handig! Je ziet welke boeken je nog wil lezen, dewelke je al gelezen hebt en vooral… er staan heel veel recensies op waar ik mezelf in kan vinden. Op andere sites staan ook vaak recensies die meestal (te) positief zijn en waardoor ik al eens een boek gelezen heb waar ik toch een andere mening over had. Hebban… echt iets voor mij!

Tot ik op een gegeven moment de teller van mijn ‘wil-ik-lezen-lijstje’ de hoogte in zag gaan en ik het gevoel had geen overzicht meer te hebben over welke boeken ik echt wil lezen. Mijn eigen schuld… ik weet het! Maar door vele lezers te volgen op Instagram kom je hier en daar een boek tegen waarvan je denkt… deze wil ik ook wel lezen. Ook verschijnt er hier en daar op een blog een boek die mij aanspreekt. 

Afgelopen week heb ik tijd gemaakt om mijn lijstje eens op te kuisen. Enerzijds door mij af te vragen: spreekt het boek mij nog aan? En anderzijds door het lezen van recensies. De teller stond op 672 boeken… het was een enorm werk om alle boeken te bekijken, maar toch… het was eens nodig! Ik ben geëindigd met (nog) 488 boeken!

Ga ik ze allemaal lezen… geen idee, maar ik ben nu wel overtuigd dat de overgebleven boeken degene zijn die mij het meest aanspreken. En als ik boeken toevoeg, moet ik mij de vraag stellen: wil ik dat boek echt wel lezen? (het zal nodig zijn of binnen de kortste keren mag ik weer een opkuis doen 😉 )

Advertentie

13 gedachten over “Opgekuist!

  1. Een Hebban account heb ik al jaren, ik houd het niet bij, af en toe plaats ik een gelezen boek met de link naar mijn boeken blog. Heb je daar, als lezer, weleens rond gekeken? De link er naar toe zie je op mijn wandelblog. Groetjes! 🌺

  2. Dat is heel fijn om dat af en toe eens uit te zoeken. Ik heb zo’n lijst in de app van mijn bibliotheek en die staat ook op iets van 400 boeken. Soms ontdek ik dat ik een boek dat ik er jaren geleden op heb gezet inmiddels helemaal niet meer wil lezen, dus die kan er dan af.
    Konden we maar alles lezen wat er verscheen hè;). Er is zóveel moois!

  3. Ik heb zo’n lijst via een andere site. En onlangs toch ook maar eens grote kuis gehouden. Want zoals je zegt, op den duur is die lijst langs geen kanten nog doenbaar of overzichtelijk.

  4. Ik herken wel wat je schrijft. Ik kijk ook dikwijls op Hebban. Ik heb bij Libris, Bol en de bibliotheek een wensenlijstje. Meestal terug te vinden onder een hartje. Daar houd ik regelmatig grote schoonmaak. Als er een boek tussenstaat dat me totaal niets meer zegt, klik ik op VERWIJDER.

  5. Wij lezen helemaal geen boeken. Maar het is wel handig dat je deze hebt. Lijstje om bij te houden welke boek wilde is wel handig. Goede plan van jou. Groetjes,

  6. Ik heb een Goodreads-account, denk dat dat zo’n beetje hetzelfde is, en daar heb ik ook euhm 933 te lezen boeken staan zie ik 😀 Tijd voor nog eens een opkuis ja.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.