Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

De ultieme belofte – Jodi Picoult
De Hartes en de Golds zijn buren, maar bovenal bevriend. Als bij de ene familie een zoon en bij de andere familie een dochter wordt geboren, zijn grappen over het aanstaande huwelijk van die twee dan ook niet van de lucht. En wanneer er jaren later daadwerkelijk een relatie tussen Emily en Chris opbloeit, vindt iedereen dat totaal vanzelfsprekend. Maar dan gaat op een nacht de telefoon in de twee buurhuizen: Emily – stralende, succesvolle en ogenschijnlijk gelukkige Emily – is dood, omgebracht met het revolver van Chris’ vader. Heeft Chris haar vermoord? Of was het zelfmoord, zoals hij beweert? Twee families blijven gebroken en ontredderd achter, en een wanhopige zoektocht naar de waarheid begint.

Een mooi ontroerend en ook wel triest verhaal over twee jonge mensen… buren, geliefden, beste vrienden. Van zodra je begint te lezen vraag je je af: wie heeft het gedaan? wat is er precies gebeurd? Een heel gevoelsmatig en indrukwekkend boek met een verrassend plot. Ik heb het graag gelezen!

De bijzondere levens van Violette – Valérie Perrin 
Violette Toussaint is de beheerder van een begraafplaats, waar ze in haar kleine huisje steun en een luisterend oor biedt aan iedereen die het kan gebruiken. Ze is bevriend met de grafdelvers, uitvaartmedewerkers en de priester, kent alle vaste bezoekers en houdt een nauwkeurig archief bij van alle begrafenissen die plaatsvinden. Maar als op een dag de knappe politiechef Julien voor haar neus staat met de mededeling dat hij de as van zijn moeder op het graf van een onbekende man wil zetten, verandert Violettes leven voorgoed. Haar zorgvuldig opgebouwde muur tegen de buitenwereld brokkelt langzaam af, en ze wordt gedwongen haar verleden en haar eigen gevoelens eindelijk onder ogen zien.

Een ontroerende roman over rouwen en verdriet, maar ook over liefde en geluk. Het boek is opgebouwd in verschillende verhaallijnen die ervoor zorgen dat je beetje bij beetje meer inzicht krijgt in het leven van Violette. Een heel bijzonder boek dat heel mooi geschreven is en dat mij zeker nog even zal bijblijven… zeker een aanrader! 

Het gefluister van het water – Elizabeth Byler Younts
Het is 1956 en de Afro-Amerikaanse tiener Sparrow is kort geleden met haar familie verhuisd naar het overwegend witte Pennsylvania. Sparrow draagt een zware last met zich mee: ze geeft zichzelf de schuld van het overlijden van haar broertje Carver. Haar moeder Delilah bevestigt haar schuldgevoel door haar verantwoordelijk te houden voor de gebeurtenissen rondom Carvers traumatische dood. Als de thuissituatie voor Sparrow onhoudbaar wordt, zoekt ze troost bij haar Amish-buurvrouw Emma en bouwt ze een vriendschap op met Emma’s zoon John. Emma heeft intussen haar eigen problemen in haar huwelijk en met de opvoeding van John, waardoor ze geïsoleerd raakt van de Amish-gemeenschap. Alle drie ondervinden ze moeite door ras, religie en hun persoonlijke problemen. Toch gloort er hoop aan de horizon als ze hun geheimen prijsgeven en bouwen aan herstel, vriendschap en geluk.

Een roman over verlies, vergeving en vriendschap. Maar ook een boek over verschillende culturen, geloofsovertuigingen en rassen. Ondanks ik heel erg moest wennen aan de schrijfstijl ben ik blij dat ik het uitgelezen heb… een mooi boek.

Een gedachte over “Uitgelezen… #roman

  1. De laatste las ik al en vond ik heel mooi. Dat je er even in moest komen, snap ik wel.
    Van Jodi Picoult vind ik eigenlijk alles mooi en die tweede schrijfster ken ik nog niet. Eén om te onthouden!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.