Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Piep zei de muis – MJ Arlidge
In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s.  Inspecteur Helen Grace ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Een goed vervolg op deel één… spannend, gruwelijk en goed uitgewerkte personages. De schrijfstijl is gemakkelijk te lezen en door de korte hoofdstukken lees je het boek zo uit. Een aangenaam boek dat blijft boeien tot op het einde… ik ben al benieuwd naar het volgende deel.

De man die een vreemde was – Lina Bengtsdotter
Als rechercheur Charlie Lager wakker wordt, kan ze zich de vorige avond nauwelijks herinneren. Toch heeft ze het gevoel dat haar iets ergs is overkomen. Tijd om de puzzelstukjes in elkaar te passen heeft ze niet, want ze moet halsoverkop naar Karlstad vertrekken om zich op de vermissing van de negen maanden oude Beatrice te storten. Geen gemakkelijke opdracht, zo blijkt al snel, want Beatrice’ ouders verkeren in shock en de media zitten boven op de zaak. Als de eerste aanwijzingen nergens toe leiden, krijgt Charlie de indruk dat niemand de waarheid spreekt. Maar de kans om de baby levend terug te vinden wordt ieder uur kleiner, dus ze moet alles op alles zetten om de onderste steen boven te krijgen.

Een boek dat ik graag gelezen heb… goed opgebouwd, goed uitgewerkte personages, veel verrassende wendingen en een plot dat vraagt naar een volgend deel in de reeks. Laat maar komen!

Dertig dagen duisternis – Jenny Lund Madsen
Hannah is een literaire schrijver. Haar boeken krijgen goede recensies, maar worden nauwelijks verkocht. In een opwelling gaat e een weddenschap aan met een bestsellerauteur van misdaadromans: kan ze in dertig dagen een thriller schrijven? Om inspiratie op te doen reist ze naar Húsafjörður, een klein dorp in IJsland. Als een paar dagen na haar aankomst het lichaam van een visserszoon uit zee wordt gehaald, besluit Hannah dit als inspiratie te gebruiken voor haar boek. Het slachtoffer leed aan watervrees en er lijkt opzet in het spel te zijn. Tijdens haar onderzoek stuit Hannah op duistere geheimen en zaken die ze beter had kunnen laten rusten. Zal ze de dader vinden? En lukt het haar een thriller te schrijven?

Een thriller die langzaam begint, een beetje chaotisch, heel veel info, zelfs een beetje ongeloofwaardig… en toch bleef ik nieuwsgierig naar de dader. Ondanks het verrassende plot had ik er meer van verwacht, ik heb al betere thrillers gelezen in dit genre.

4 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. Jij kunt heerlijk doorlezen in de serie van Arlidge. Veel beter dan steeds moeten wachten op een volgend deel;). Ik ben wel nieuwsgierig naar ‘De man die een vreemde was’.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.