Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Als ik jou was – Lynn Austin
Het is 1940 en Audrey en Eve hun vriendschap wordt getypeerd door een enorm klassenverschil: op het Britse landgoed Wellingford Hall werkt de moeder van Eve als kamenierster voor de moeder van Audrey. Maar de Tweede Wereldoorlog zet alles op z’n kop. Audrey en Eve melden zich allebei aan als ambulancechauffeur tijdens en na bombardementen. Een heftige tijd volgt, vol verliezen, maar ook vol liefde en dromen.
Aan het einde van de oorlog moet zowel Audrey als Eve een levensveranderende beslissing maken, en hun wegen scheiden zich. Totdat Audrey in 1950 arriveert in Amerika, met de bedoeling daar een nieuwe start te maken bij de schoonfamilie die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar dan ontdekt ze dat Eve een aantal jaar eerder haar plaats heeft ingenomen.

Een mooi verhaal over een bijzondere vriendschap tussen twee opgroeiende meisjes. Ook een boek dat met heel veel vragen begint en beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes mooi in elkaar. Ik vond het een heel mooi verhaal over vriendschap, keuzes maken en vergeving. 

Ik mis je – Gillian King
Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

Een boek over heftige thema’s gegoten in een aangename en vlot lezende feelgood, waardoor het niet zomaar een luchtig verhaal is. Een mooi verhaal over schuldgevoel, lief hebben en loslaten… met een voorspelbaar einde… eind goed, al goed!

Het onhandige kind – Alexandre Seurat
Een achtjarig meisje wordt vermist. Bij het horen van het amber alert weet haar vroegere lerares meteen dat ze dood is. Ze herinnert zich Diana nog goed, het meisje dat stelselmatig door haar ouders werd mishandeld. Steeds werden de verdenkingen gesust door de uiterst geloofwaardige ouders met logisch klinkende verhalen, en door de ingestudeerde verklaringen van het kind zelf. Iedereen die het meisje heeft gekend doet verslag. Zelf heeft ze slechts een stem in het politierapport.

Heftig, hartverscheurend en verschrikkelijk! Ook zoveel boosheid en onmacht… kindermishandeling, het is een harde realiteit. Het doet me denken aan de Netflix docuserie ‘The Trials of Gabriel Fernandez’. Het is een dun boekje die een heel diepe indruk achtergelaten heeft… ik werd er stil van.

Een gedachte over “Uitgelezen… #roman

  1. Het boek van Lynn Austin staat bij mij al op de lijst. Ik las nog nooit iets van Gillian King, maar wordt nu toch wel erg nieuwsgierig. Misschien eens proberen.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.