Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Als de dood – Peter James
Via een online datingsite ontmoet Red Westwood haar nieuwe liefde. Maar gaandeweg hun relatie blijkt de man duistere en onaangename kanten te hebben. De liefde verwordt tot terreur en Red weet zich met behulp van de politie aan hem te ontworstelen maar dan begint de nachtmerrie pas echt… Roy Grace staat voor de taak deze zaak tot een goed einde te brengen.

Een van de beter boeken in de reeks… spannend, verrassende wendingen en een onverwacht plot. Een echte ‘Roy Grace’-thriller… ik heb het heel erg graag gelezen! Het is al uitkijken naar deel 11.

Een fatale leugen – Leah Konen
Lucy verhuist van Brooklyn naar een afgelegen gebied bij Woodstock, om het verleden achter zich te laten. Haar nieuwe buren Vera en John ontfermen zich over haar. Maar ook zij blijken een verleden te willen ontvluchten en naar eigen zeggen is de enige manier waarop ze met een schone lei kunnen beginnen, het in scène zetten van Johns dood. En ze vragen Lucy hierbij te helpen. Maar wat begint als een leugentje tegen de politie, wordt een nachtmerrie wanneer John daadwerkelijk dood wordt aangetroffen. Lucy moet achterhalen wie ze écht kan vertrouwen, voordat zij als dader wordt aangewezen.

Het boek begint heel langzaam, een heel trage opbouw. Pas na 100 blz. wordt het langzaam spannender en mysterieuzer. De vraag wie het gedaan heeft wordt pas op het allerlaatste opgelost, iets wat ik niet had zien aankomen. Een prima boek… niet super goed, maar ook niet super slecht. 

Valse getuige – Karin Slaughter
Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen. Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten.

Een typische Amerikaanse thriller… opbouwende spanning, goed uitgewerkte personages met veel spanning en verrassende wendingen. De vele herhalingen waren er net iets te veel aan, maar toch ben ik blij dat ik nog eens een boek van haar gelezen heb, ik heb het graag gelezen. Een aanrader!

3 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. O, jammer van ‘Een fatale leugen’. Het verhaal klonk best goed vond ik, maar een boek dat traag op gang komt, sla ik toch maar over. Van Karin Slaughter heb ik geloof ik nog nooit iets gelezen, maar er staan sowieso wel wat boeken op mijn lijstje van haar, waaronder deze.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.