Blog

Enkel verzwikt…

Als loopster en actieve wandelaarster sta ik er vaak bij stil dat een ongelukje qua kwetsuren in een klein hoekje zit. En dat heb ik woensdagochtend jammer genoeg ondervonden. Voor het werk wou ik een toerke gaan lopen en op een gegeven moment wou ik kijken hoe hoog mijn hartslag was en ja.. een verkeerde beweging gemaakt waardoor ik tegen een borduur gelopen ben. 

Er ging direct een pijnscheut door heel mijn lichaam en ik werd heel erg ongemakkelijk, ik dacht echt dat ik ging wegdraaien. Mij direct neergezet in een voortuin op een stukje gras… eerst eventjes bekomen en dan naar Zoetie gebeld. Ondertussen kwam er een auto de straat ingereden, bleken het de bewoners te zijn… de mensen zagen mij zitten in hun voortuin en hadden zoiets van: wat is dat hier? Van zodra ze zagen dat er iets was waren die heel erg vriendelijk… ze wilden mij een stoel geven, ze boden zelfs aan om mij naar huis te brengen. 

Gelukkig was ik nog dichtbij huis, zodat Zoetie mij kon komen halen voor ondersteuning. Op het gemakje naar huis gewandeld. Thuis direct ijs op de enkel gelegd, daarna zalf en een verband errond… het voelde nog redelijk goed aan. Tot ik ’s avonds het verband er afhaalde… dik en blauw! Oh neen hé! Als zestienjarige heb ik ooit mijn rechterenkel heel zwaar verstuikt (schoenen met te hoge plateauzolen) en toen heb ik eerst twee weken een volledig dichte gips moeten dragen en daarna zes weken een open gips. Dit opnieuw zag ik niet zitten! 

Een beetje in paniek wist ik niet goed wat doen… naar de spoed of niet. Omdat ik de gips echt niet zag zitten, dan maar besloten om eerst een nachtje te slapen en dan zien we wel de dag nadien. En oef! De zwelling was al veel minder en de blauwe plek was volledig weg! De enkel is wel nog gevoelig, maar ik kan er wel al terug opstaan.

De komende dagen zal ik het rustig aan moeten doen… heel heel jammer! Maar ik heb het er voor over… in juni gaan we een weekje naar Frankrijk om te wandelen en fietsen… en dan wil ik graag terug 100% zijn.

Fingers crossed op een goed herstel!

Advertentie

6 gedachten over “Enkel verzwikt…

  1. Oei! Zou je er toch niet even naar laten kijken (RX)? Ik heb ooit een week rondgelopen met een pijnlijke verzwikte enkel die – toen ik toch een foto liet nemen – gebroken bleek. Liever nu een paar weken gips dan voor de rest van je leven een misgroeiing.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.