Blog

Op wandel met de zus…

Na de Coast Walk vroeg ik mij af: zou ik nog een langere afstand aankunnen? En eerlijk gezegd kriebelde het om eens een tocht van 50 km te wandelen. En aangezien mijn zus meedoet met de ‘Dodentocht’, dacht ik: dit zou een goede training zijn voor haar.

Vrijdag trokken we onze loopschoenen aan (veel lichter dan wandelschoenen) en vertrokken we om 9u aan een lange wandeltocht. In het begin hebben we het wandelen afgewisseld met lopen… maar dat vond ik heel lastig! Eigenlijk niks voor mij… ik merkte dit al tijdens de Start 2 Run lessen, maar ik wou het toch nog eens proberen… nope! Uiteindelijk hebben we ongeveer 2 uren gelopen en al de rest gewandeld aan een stevig tempo. 

Na 25 km non-stop wandelen kreeg ik het even lastig… honger, maar vooral dorst! We hadden bevoorrading mee, maar ons water was ondertussen al warm geworden en we wilden iets meer eten dan een energiegellekes/repen. Rond 27 km waren we terug in het centrum en konden we iets eten en iets fris drinken… halleluja! 

Na de korte tussenstop… nog 23 km te gaan en die gingen heel vlot… we konden het stevig tempo goed aanhouden. Af en toe waren er eens lastige momenten… vooral tijdens de lange eentonige stukken langs het water. Dat bleef maar duren! 

Met nog 10 kilometer te gaan besloten we nog eens een terrasje te doen, wat echt wel nodig was met zo warm weer! Na onze drankjes vertrokken we vol moed voor de laatste kilometers. 

Na een klein dipje kwam ik er terug door, terwijl de laatste twee kilometers er teveel aan waren voor mijn zus… maar we did it! 

Het was heel tof, heel gezellig… vooral heel uitdagend… maar o zo leuk!
Zeker voor herhaling vatbaar!
Maar een ‘Dodentocht’… neen dank je!
Of wie weet, misschien ooit 😉 

Advertentie

9 gedachten over “Op wandel met de zus…

  1. Die dodentocht is ooit iets geweest dat ik zeer graag eens wou uitproberen (na de nodige training), spijt dat ik het toen niet effectief heb geprobeerd.
    Ferme prestatie van jullie beiden !

  2. Wat een conditie en wat een prestatie! De Dodentocht doet mijn man met de fiets.
    Misschien is “De Grote Trek”, 57 km van Antwerpen naar Scherpenheuvel, wel iets voor jullie. Is altijd begin mei.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.