Persoonlijk

Boekentic-tag…

Vorig jaar zag ik bij Fieke een boekentic-tag verschijnen.
Een lijstje invullen over boeken… dat is echt iets voor mij! Bij deze mijn ingevuld lijstje!
Trouwens, de oorspronkelijke vragenlijst komt van Liesbeth

1. Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning of uitdaging voor?
Geen idee… ik lees zonder vooropgestelde verwachtingen. Ik hou wel mijn gelezen boeken bij op Hebban om toch een beetje bij te houden hoeveel boeken ik per jaar lees, of om te weten welke boeken ik gelezen heb en welke ik nog wil lezen. Handig als ik in de bib sta en twijfel of ik een bepaald boek al gelezen heb of niet.

2. Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen?
Euhm… er zijn een aantal boeken… zoals de boeken van Joël Dicker,  ‘Schittering’ van Margaret Mazzantini, de boeken van John Boyne, ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara… en zo zijn er nog veel. Maar als ik echt een keuze moet maken dan kies ik voor ‘Een stralende toekomst’ van Rebecca Makkai. Een boek waar ik enorm van onder de indruk was.

3. Welk boek vind jij super maar veel anderen niet?
‘Het Smelt’ van Lieze Spit… ik vind dat een schitterend boek, terwijl er velen zijn die dit boek maar niks vinden. Haar ander boek ‘Ik ben er niet’ heb ik ook gelezen en daar zijn veel lezers enthousiast over, terwijl ik dat gevoel niet heb. Maar kijk… smaken verschillen.

4. Kan je leven zonder bibliotheek?
Ik zou dat verschrikkelijk vinden, zeker nu we bijna wekelijks naar de bib gaan. Ik zou dat echt missen, het is zo fijn om te snuisteren tussen al die boeken. En als je ziet hoe lang mijn te-lezen-lijstje is denk ik dat ik zonder bibliotheek een extra job zou moeten nemen om alles te kunnen financieren. 

5. Welke boekverfilming is beter dan het boek? 
The Notebook…. trouwens één van mijn favoriete films allertijden. Ik heb het boek zowel in het Nederlands als in het Engels gelezen en de Nederlandse vertaling vond ik maar niks. In het Engels was het boek wel mooi… maar toch, geef mij de film maar.

6. Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen?
Geen idee… ik denk dat boodschappenlijstjes het enige zijn dat ik ooit al in een boek ben tegengekomen.

7. Welk boek (of boeken) wilde je héél graag hebben maar staat alsnog ongelezen in je kast?
Ik heb het niet zo voor het hebben van boeken. Tijdens onze verhuis enkele jaren geleden hebben we enorm veel boeken weggedaan en er komen er maar zelden bij. Mijn laatst gekocht boek was ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara, al enkele jaren terug. Sindsdien heb ik er geen enkele meer gekocht.

8. Dit boek of deze boeken hadden geen vervolg moeten krijgen. 
Wellicht zijn er wel een paar die uitgemolken zijn… maar het ontgaat mij even.

9. Favoriete boekwinkel en waarom?
Een echte favoriet heb ik niet, maar van de Dominicanen Maastricht was ik wel onder de indruk. Een boekhandel in een kerk… heel mooi!

10. Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen?
Ik lees boeken naargelang mijn gemoed. De ene keer heb ik zin in een spannende thriller, de andere keer in iets luchtigs. Of ik kies een boek dat mij op dat moment het meest aanspreekt.

11. Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je?
Ik las ooit ‘De muggen’ van Jos Vandeloo en ik vond dat een schitterend boek. Misschien moet ik nog eens herlezen. 

12. Heb je nog boeken uit je jeugd?
Nee, ik heb geen boeken meer uit mijn jeugd… alhoewel ik er graag nog eens eentje opnieuw zou willen herlezen. ‘Blauwe plekken’ is één van de meest indrukwekkende jeugdboeken die ik gelezen heb.

13. Wat doet je afknappen op een boek?
Een boek met heel veel personages, een langdradige opbouw, te veel herhalingen en boeken die voorspelbaar zijn.

14. Is er een boek dat je leven veranderd heeft?
Geen idee… misschien wel, maar ik ben mij daar niet bewust van.

15. Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat?
Ik heb dit ooit nog gedaan… het was soms maanden wachten om mijn boek terug te krijgen of zelfs helemaal niet terug te krijgen. Dus neen, ik leen geen boeken meer uit… er zijn genoeg mogelijkheden (naar de bib/winkel) als een bepaald persoon een bepaald boek wil lezen. 

16. Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast of in je bezit?
Geen flauw idee! Wellicht één van de wielerboeken die Zoetie heeft. Dat zijn echt heel mooie boeken met een mooie harde kaft en heel veel mooie foto’s.

Ook zin om deze tag in te vullen? Doe gerust, ik lees het graag!

Advertentie

11 gedachten over “Boekentic-tag…

  1. Na een opruimactie van onze boeken, een tiental jaar geleden, zijn hier ook geen boeken meer gekocht geweest. Zou een jammere investering zijn, want ze nemen veel plaats in en worden uiteindelijk toch niet meer gelezen.

  2. Leuke tag. Ik herken wat jij schrijft over de bibliotheek. Mijn lijst met boeken die ik nog wil lezen is ook zó lang. Waar zou ik het geld voor die boeken vandaan moeten halen als ik niet naar de bibliotheek kon?!

  3. Zo zie je maar dat smaken verschillen hé. ‘Het smelt’ vond ik een vreselijk boek. Aan ‘Een klein leven’ ben ik een keer of vijf begonnen, maar ik vond en vind het zooo langdradig. Het staat trouwens nog op mijn e-reader dus mocht ik ooit de moed vinden …

  4. Hier ligt het huis vol boeken die mijn vrouw leest of gelezen heeft. Momenteel gaat ze naar een minibib hier in de buurt om boeken te lezen en andere daar achter te laten. Naar de bibliotheek gaan we hier zelden.

  5. Hier staat een boekenkast vol ongelezen boeken en dat zal vermoedelijk ook zo blijven. Sinds ik een nieuwe hobby heb (fotografie) haal ik vooral daar energie uit. Met uitzondering van af en toe nog eens een zelfhulpboek of vaktijdschrift, komt er van lezen nog maar weinig in huis. Vind ik prima zo.

  6. Bij ons houden niet van lezen van boeken. Maar het is altijd wel mensen willen lezen. Dus ik kan moeilijk daarover van zeggen. Als je bib in de buurt hebt dan lijkt wel handig. Boeken kopen kosten veel te duur lijkt mij. Ik wens jou fijne week.

  7. Leuk om jouw antwoorden te lezen! Smaken verschillen inderdaad, en maar best ook :-).
    Boeken kies ik ook wel een beetje volgens mijn gemoed. Ik ben nu in een thriller bezig (De gastenlijst), en dat genre lees ik zelden eigenlijk…

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.