Persoonlijk

Onze zaterdag…

Zaterdag zijn we niet gaan wandelen. Ik had er geen zin in… weeral 40 à 45 minuten rijden om te wandelen in grijs weer. Neen, dank u wel! Ik heb het eventjes gehad met het grijze weer.

Als alternatief zijn we naar de Intratuin geweest… nu de lente alsmaar dichterbij komt,
wordt het tijd dat we onze tuin onder handen nemen. Zo kochten we een nieuw voederhuisje voor de vogeltjes (Zoeties idee en de vogeltjes zijn er heel blij mee), een iets kleinere gieter (gemakkelijker om te dragen voor mij), ook konden we niet weerstaan aan de leuke lady bug (blijft speciaal voor ons) en kochten we ook zaadjes voor ons klein projectje. 

Het is zo… we hebben een klein perkje dat we al volgepland hebben met een borderplantje en het lukt niet om het volgroeid te krijgen. We hebben al enkele pogingen gedaan, maar niks helpt. We hebben nogmaals voeding gekocht voor de grond en deze keer zaadjes in plaats van plantjes, in de hoop dat het deze keer wel lukt om een perkje vol bloemetjes te hebben. Spannend!

We hebben onze klinkers ook geschuurd tegen het groen. Onze blauwsteen heeft hier en daar ook groene plekken, maar ik weet niet goed met welk product we het groen wegkrijgen. Tips zijn welkom!

’s Middags bakte ik nog twee bananenbroden die we in stukjes snijden en invriezen. Gemakkelijk om mee te nemen naar het werk. En daarna volgde een middagje tv-kijken… om dan onverwachts uitgenodigd te worden bij vrienden… de perfecte afsluiter van een gezellige zaterdag.

Advertentie

13 gedachten over “Onze zaterdag…

    1. Ik heb een receptje dat ik gehaald heb van Running.be, ik heb deze al vele malen gemaakt en het blijft smaken!

      Wat heb je nodig?
      * 100 gr havermout – fijn mixen
      * 3 rijpe bananen
      * 3 eieren
      * 1 appel
      * Kaneel naar eigen smaak
      * Een snuifje zout – dit doe ik niet

      Zo maak je het:
      * Pureer of plet de bananen en voeg de havermout, de eieren en het kaneel toe.
      * Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Voeg de stukjes toe aan het beslag.
      * Vet een cakevorm in met boter of olijfolie. Je kan hem ook bekleden met bakpapier, als je dat makkelijker vindt.
      * Bak het bananenbrood gedurende 45 minuten op 175°C.
      * Je controleert of de cake gaar is door erin te prikken met een vork. Als er geen beslag blijft hangen, is het klaar.
      * Smullen maar!

  1. Zaai maar enkele keren na mekaar, doe ik ook, dan komt er een leuke mengelmoes aan bloemen.
    ‘k Schuur alle groen weg met wat wij bruine zeep noemen, bij jou heet dat misschien groene zeep. Goed spoelen, en weg!
    Lie(f)s.

  2. Jeranit voor groenaanslag. Wij gebruiken het al jaren voor onze gekleurde klinkers (kleur vervaagt niet) en voor onze teaken tuinmeubelen. Is onschadelijk voor plant en dier. Echt een super product.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.