Zaterdag zijn we niet gaan wandelen. Ik had er geen zin in… weeral 40 à 45 minuten rijden om te wandelen in grijs weer. Neen, dank u wel! Ik heb het eventjes gehad met het grijze weer.
Als alternatief zijn we naar de Intratuin geweest… nu de lente alsmaar dichterbij komt,
wordt het tijd dat we onze tuin onder handen nemen. Zo kochten we een nieuw voederhuisje voor de vogeltjes (Zoeties idee en de vogeltjes zijn er heel blij mee), een iets kleinere gieter (gemakkelijker om te dragen voor mij), ook konden we niet weerstaan aan de leuke lady bug (blijft speciaal voor ons) en kochten we ook zaadjes voor ons klein projectje.
Het is zo… we hebben een klein perkje dat we al volgepland hebben met een borderplantje en het lukt niet om het volgroeid te krijgen. We hebben al enkele pogingen gedaan, maar niks helpt. We hebben nogmaals voeding gekocht voor de grond en deze keer zaadjes in plaats van plantjes, in de hoop dat het deze keer wel lukt om een perkje vol bloemetjes te hebben. Spannend!
We hebben onze klinkers ook geschuurd tegen het groen. Onze blauwsteen heeft hier en daar ook groene plekken, maar ik weet niet goed met welk product we het groen wegkrijgen. Tips zijn welkom!
’s Middags bakte ik nog twee bananenbroden die we in stukjes snijden en invriezen. Gemakkelijk om mee te nemen naar het werk. En daarna volgde een middagje tv-kijken… om dan onverwachts uitgenodigd te worden bij vrienden… de perfecte afsluiter van een gezellige zaterdag.






Die blauwsteen (ook ‘gewone’ terrastegels) schuur je best met ouderwets waspoeder. Tovert het groen in één-twee-drie weg.
Zo’n bloemenveldje vind ik zó leuk! Ik hoop dat het gaat lukken bij jullie.
Heb je een goed recept voor bananenbrood?
Ik heb een receptje dat ik gehaald heb van Running.be, ik heb deze al vele malen gemaakt en het blijft smaken!
Wat heb je nodig?
* 100 gr havermout – fijn mixen
* 3 rijpe bananen
* 3 eieren
* 1 appel
* Kaneel naar eigen smaak
* Een snuifje zout – dit doe ik niet
Zo maak je het:
* Pureer of plet de bananen en voeg de havermout, de eieren en het kaneel toe.
* Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Voeg de stukjes toe aan het beslag.
* Vet een cakevorm in met boter of olijfolie. Je kan hem ook bekleden met bakpapier, als je dat makkelijker vindt.
* Bak het bananenbrood gedurende 45 minuten op 175°C.
* Je controleert of de cake gaar is door erin te prikken met een vork. Als er geen beslag blijft hangen, is het klaar.
* Smullen maar!
Ok, geen bloem? Alleen havermout?
Inderdaad, enkel havermout 😊
Mmmm ik ga het ook proberen
Zaai maar enkele keren na mekaar, doe ik ook, dan komt er een leuke mengelmoes aan bloemen.
‘k Schuur alle groen weg met wat wij bruine zeep noemen, bij jou heet dat misschien groene zeep. Goed spoelen, en weg!
Lie(f)s.
klussen die ook moeten gebeuren Flavie
en met het voorjaar in zicht, is het daar wel het moment voor
prettige dag
Mens en natuur die stilaan herleven, mooi!
Jeranit voor groenaanslag. Wij gebruiken het al jaren voor onze gekleurde klinkers (kleur vervaagt niet) en voor onze teaken tuinmeubelen. Is onschadelijk voor plant en dier. Echt een super product.
Ik zal dat ook nog eens bakken om mee te nemen naar het werk, heb wel wat rijpe bananen liggen in de diepvries. Goed ideeke!
Als het lukt gaat het een heel mooi perkje worden zo te zien! 🙂