Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Dochters van Kiev – Erin Litteken
In 1929 leidt de zestienjarige Katya nog een onbezorgd leven; ze wordt omringd door familie en is verliefd op haar buurjongen. Maar Stalins plan om Oekraïne, de graanschuur van Europa, in te lijven bij het communistische collectief roept een afschuwelijke hongersnood over het land af. Buren verdwijnen, voedsel wordt schaars en verzet wordt betaald. Toch lonkt er zelfs in de donkerste tijden liefde voor Katya. Zeventig jaar later. Omdat Katya’s kleindochter Cassie jong weduwe is geworden, trekt ze tijdelijk bij haar oma in. Daar ontdekt ze het dagboek van haar grootmoeder, dat het schokkende verhaal achter haar familie onthult: een verhaal over hoop, doorzettingsvermogen en liefde onder de meest barre omstandigheden.

Wat een indrukwekkend verhaal! Het verhaal wordt verteld in twee verhaallijnen die op het einde mooi samenkomen. Ook een triest verhaal dat nogmaals duidelijk maakt dat oorlog voor niemand goed is. Een historisch, aangrijpend, maar vooral ook actueel verhaal. Zeker een aanrader!

Moordenaars en hun motieven – Jef Vermassen
In elke mens schuilt helaas een potentiële moordenaar. Levensdelicten worden als beestachtig ervaren, maar doorgaans doden dieren geen soortgenoten. Alleen mensen en sommige mensapen zijn ertoe in staat. In Moordenaars en hun motieven: Monsters of mensen? vertelt strafpleiter Jef Vermassen het onthutsende verhaal van de menselijke wreedheid in al haar facetten.

Een dik boek dat ik tussendoor gelezen heb… en ik heb het graag gelezen. Sommige stukken vond ik interessanter dan andere. Voor een True Crime-fan leuk om te lezen.

Verbonden – Octavia E. Butler
Na haar 26e verjaardag te hebben gevierd in Californië in 1976, belandt Dana plots op onverklaarbare wijze op een plantage in Maryland. Het is 1815. Omdat ze Zwart is, wordt Dana er als een tot slaaf gemaakte vrouw beschouwd. In Maryland ontmoet ze Rufus voor het eerst: hij ligt in het water en als Dana niet ingrijpt, zal hij verdrinken. Ze redt zijn leven en dat zal keer op keer gebeuren. Geen van beiden begrijpt Rufus’ macht om haar op te roepen als hij in gevaar is, noch de betekenis van de banden die hen binden. Hoe vaker Dana hem redt, hoe meer ze zich ervan bewust is dat haar eigen leven misschien voorbij zal zijn, voordat het zelfs nog maar is begonnen. Dit is het buitengewone verhaal van twee mensen; verbonden door bloed, gescheiden door zoveel meer dan de tijd.

Een boek over tijdreizen en slavernij. Het is een heel pakkend verhaal dat ik graag gelezen heb,  vooral wat de slavernij betreft. Niet te vatten dat dit ooit echt gebeurd is. Het boek staat geklasseerd onder het genre sci-fi… ik vind het eerder een roman. Zoetie heeft mij dit boek aangeraden… bedankt voor de goede tip.

5 gedachten over “Uitgelezen… #roman

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.