Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Dromen van jou – Dani Atkins
Beth en Izzy kennen elkaar niet, maar vandaag ontdekken ze dat sinds die ene dag acht jaar geleden hun levens onherroepelijk met elkaar verbonden zijn. Beth Brandon heeft eindelijk de bloemisterij waar ze al haar hele leven van droomt, maar zelfs dát kan haar zenuwen niet bedwingen: vandaag gaat ze iets delen met haar man dat haar hele leven zal veranderen. Izzy Vaughan dacht dat zij en haar man samen oud zouden worden, maar ze lijken de laatste tijd steeds meer uit elkaar te groeien. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah, maar is dat genoeg om hun huwelijk te redden? Acht jaar geleden is deze twee vrouwen iets overkomen. Nu blijkt dat dankzij die ene dag acht jaar geleden hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn…

Een verhaal over twee families met een onmogelijke keuze. Van in het begin voel je mee met beide partijen: wat zou jij doen? Het verhaal is met heel veel gevoel geschreven, de emoties zijn heel erg voelbaar. Een mooi, liefdevol en aangrijpende roman… ik heb het graag gelezen.

Het leugenachtige leven van volwassenen – Elena Ferrante
De dertienjarige Giovanna leidt een perfect leven. Ze woont in een van de beste wijken van Napels, haar ouders dragen haar op handen en hebben haar opgevoed tot een lief en gehoorzaam kind dat netjes praat en op school goede cijfers haalt. Dat verandert allemaal wanneer ze haar vader tegen haar moeder hoort zeggen dat Giovanna steeds meer begint te lijken op zijn zus. Er is in hun gezin geen groter kwaad denkbaar dan tante Vittoria.

Ik heb al enkele boeken gelezen van Elena Ferrante en stuk voor stuk heb ik ze graag gelezen… deze vond ik jammer genoeg een teleurstelling. Ik geraakte moeilijk in het verhaal, ik ergerde mij enorm aan het hoofdpersonage en het was vaak langdradig en eentonig. Naar mijn gevoel… geen aanrader.

Lied voor de vermisten – Pierre Jarawan
Wanneer de Arabische Lente in 2011 volledig is ontwaakt, ontstaat ook in Beiroet de eerste onrust. Terwijl de huizen branden, legt dertiger Amin zijn herinneringen vast. Aan 1994, toen hij met zijn grootmoeder terugkeerde naar Libanon, twaalf jaar na de dood van zijn ouders. Aan zijn vriendschap met Jafar, met wie hij door de voor hem onbekende naoorlogse wereld zwierf. En aan hoe hij zo pijnlijk moest leren dat er in dit land nooit zekerheid zal zijn; niet over het verleden, niet over zijn vriendschappen, niet over de geschiedenis van zijn familie.

Een boek waar ik enorm naar uitkeek om te lezen… en eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht. De vele tijdsprongen vond ik heel verwarrend, vooral omdat die niet altijd even duidelijk waren en dat zorgde ervoor dat ik niet helemaal in het verhaal zat. Het is een verhaal met heel veel historische feiten en aangezien het een ongekende geschiedenis is voor mij, ben ik wel blij dat ik het boek uitgelezen heb.

Een gedachte over “Uitgelezen… #roman

  1. Wat jammer dat dat laatste boek in eerste instantie niet was wat je ervan hoopte. Ik dacht bij het lezen van de inhoud ook dat ik het graag zou willen lezen, maar ik geloof dat ik het nu toch maar oversla.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.