Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Pachinko – Min Jin Lee
Korea, 1900. Sunja, de veelgeprezen dochter van een arme maar trotse visser, valt voor een rijke vreemdeling aan de kust van haar geboortedorp. Hij belooft haar gouden bergen, maar wanneer ze zwanger wordt en ontdekt dat haar minnaar elders een gezin heeft, weigert ze zijn geld en bescherming. In plaats daarvan accepteert ze de hand van een jonge dominee, die haar meeneemt naar Japan. Sunja’s beslissing om haar geboorteland de rug toe te keren en de machtige vader van haar zoon af te wijzen, zet een reeks gebeurtenissen in gang die nog generaties lang na-echoot.

Een fascinerende familiegeschiedenis over een Koreaanse immigrantenfamilie in Japan van 1932 tot 1989. Een prachtig ontroerend boek waarvan ik van geleerd en genoten heb. Het is ook een treurig verhaal. Zeker een aanrader als je meer wil weten over het leven als Koreaan in Japan.

De verloren kinderen – Diney Costeloe
Engeland, 1948. Rita en Rosie Stevens zijn pas negen en vijf jaar oud als hun moeder Mavis, een oorlogsweduwe, zwanger raakt van de gewelddadige Jimmy Randall. Hij stelt haar voor de keuze: als zij wil trouwen om hun zoon te erkennen moet ze haar dochters opgeven.
Mavis tekent de papieren van het weeshuis waar Jimmy de kinderen naartoe wil sturen zonder te beseffen dat ze daarmee al haar ouderlijke rechten overdraagt. Als het weeshuis een groep kinderen naar Australië stuurt ‘om daar een nieuw leven op te bouwen’, maken Rita en Rosie deel uit van die groep – en er is niets wat Mavis daaraan kan doen.

Een heftig verhaal met verrassende wendingen, soms voorspelbaar, maar wel boeiend tot op het einde. Het is ook een triest verhaal over moed, zusterliefde en overleven.Ondanks het zware thema heb ik het graag gelezen.

De zeven echtgenoten van Evelyne Hugo – Taylor Jenkins Reid 
Hollywoodicoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glansrijke maar door schandalen geteisterde carrière. Ze benadert de jonge journalist Monique Grant. Die is verbaasd over de opdracht en voelt zich vereerd, maar hoe dieper ze in de herinneringen van de Hollywoodlegende duikt, hoe meer ze het onbehaaglijke gevoel krijgt dat Evelyn iets belangrijks verzwijgt.

Een heel mooi verhaal over glamour, ambitie en verboden liefde. Van zodra ik begon te lezen zat ik in het verhaal en was het moeilijk om te stoppen. Wie was nu de echte liefde van Evelyne Hugo? Het is ook een pakkend en emotioneel verhaal, vooral het einde. Zeker een aanrader. 

5 gedachten over “Uitgelezen… #roman

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.