Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Je liet mij leven – Catherine Ryan Howard
Toen Eve Black twaalf was, overleefde ze als enige een aanval van een beruchte seriemoordenaar wiens identiteit nog altijd onbekend is. Ze schreef het boek om de moordenaar te ontmaskeren. Maar wat als de moordenaar meeleest? Op haar twaalfde overleeft Eve Black als enige van haar gezin een aanval van een beruchte seriemoordenaar wiens identiteit nog altijd onbekend is. Nu, jaren later, is ze nog steeds geobsedeerd door de man die haar leven verwoestte. Ze is vastbesloten hem eindelijk te ontmaskeren.
Bewaker Jim Doyle krijgt de true crime-bestseller Je liet mij leven in handen, het boek waarin Eve Black vertelt over haar pogingen om de moordenaar van haar familie op te sporen. Met elke pagina die hij omslaat groeit Jims woede, én zijn angst. Want Jim realiseert zich hoe gevaarlijk dicht Eve bij de waarheid zit, en hij weet dat ze niet zal opgeven voor ze hem gevonden hee­ft. Tenzij hij haar eerst vindt.

Wat een originele thriller! Vanaf het begin tot het einde heel boeiend om te lezen. Hier en daar voorspelbaar, maar wel een boek dat enorm goed in elkaar zit, met verrassende wendingen. Zeker een aanrader!

Gestrand – Sarah Goodwin
Nadat ze een jaar hebben overleefd op een onbewoond Schots eiland voor een realityprogramma, wachten acht mensen op een strand op de boot die hen eindelijk komt ophalen. De zon zakt al achter de horizon, maar er is nog geen boot te zien. Hebben ze de dagen verkeerd geteld? Een dag verstrijkt, en nog een, en nog steeds komt er niemand. De paniek slaat toe. Zijn ze bewust achtergelaten? De sfeer binnen de groep was al gespannen maar bereikt een nieuw dieptepunt en de groep valt uit elkaar. En voor Maddy, toch al het buitenbeentje, wordt het nog veel, veel erger…

Een verhaal dat goed begint met een origineel concept en that’s it! Eens de strubbelingen beginnen op het eiland, blijven die bezig waardoor er veel herhaling is en waardoor het verhaal langdradig wordt. Ook had ik andere verwachtingen hoe het verhaal zou gaan. Door de vlotte schrijfstijl heb ik het verhaal uitgelezen, maar voor mij geen hoogvlieger.

De huisgenoot – Sarah Bailey
Journaliste Olive Groves werkte als junior-verslaggever aan het verhaal van ‘De moord op de huisgenoot’, en raakte geobsedeerd door de zaak. Nu, negen jaar later, wordt de huisgenoot die vermist werd, dood aangetroffen op een afgelegen terrein. Oli krijgt het verhaal opnieuw toegewezen, alleen zal ze dit keer, tegen haar zin, moeten samenwerken met de jonge betweter Cooper, een bekende podcastmaker. Oli en Cooper ontdekken nieuwe feiten over de drie huisgenoten en verborgen geheimen komen boven tafel. De onthullingen brengen Oli terug naar de dood van de eerste huisgenoot en dwingen haar om trauma’s en onzekerheden uit het verleden onder ogen te zien. Wat is er die nacht echt gebeurd tussen de drie huisgenoten? Oli bijt zich vast in haar zoektocht naar de moordenaar.

Een boek dat heel langzaam begint… ook krijg je zoveel info, zoveel personages dat het even wennen is om het geheel te zien. Maar eens in het verhaal… wil je gewoon verder lezen. Echt spannend wordt het niet en toch blijft het boek boeien. Een originele thriller met veel verrassende wendingen… een aanrader!

3 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.