Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Mohawk – Richard Russo
Mohawk, New York, is een van die kleine plaatsen die aan de verkeerde kant van het spoor liggen. Dallas Younger, ooit topatleet op de middelbare school, beweegt zich er nu alleen nog maar van café naar gokspel terwijl hij steeds meer geld verliest en, onvermijdelijk, weer een paar kunsttanden. Zijn ex-vrouw Anne zit volledig vast in de strijd met haar moeder om haar zieke vader. En hun zoon Randall verwaarloost met opzet zijn huiswerk omdat slim zijn in een plaats als Mohawk je nergens brengt.

Een fijn verhaal! De vele personages worden langzaam voorgesteld waardoor je hen beter en beter leert kennen. Ook de sfeer van het dorp en het leven in de kleine gemeenschap zorgen ervoor dat je meeleeft en wil doorlezen. Ik heb het graag gelezen! 

Val der titanen – Ken Follet
In 1911 verandert de wereld voorgoed. Arbeiders laten zich niet langer onderdrukken, vrouwen eisen hun rechten op, de rijke aristocratie kan haar macht niet langer handhaven. En overal fluisteren diplomaten elkaar woorden in die het lot van miljoenen mensen over de hele wereld zullen veranderen. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog proberen acht mensen hun weg in hun roerige wereld te vinden. Ieder op hun eigen manier dragen zij bij aan een titanenstrijd die zijn weerga niet kent.

Een kanjer van een boek (925blz) en wat voor één! Ik had het al eens gelezen, maar ik wil graag de drie delen na elkaar lezen (het is een trilogie). De manier van schrijven, de goed uitgewerkte personages en het hele verhaal zorgen ervoor dat je wil blijven lezen. Enkel het politiek-gedeelte vond ik moeilijk om te volgen, maar toch… ik heb er van genoten! 

De Cazalets 2 – Aftellen – Elizabeth Jane Howard
1939, Hitler is net Polen binnengevallen. De vrouwen en kinderen Cazalet worden geëvacueerd naar Home Place. De idyllische tijd van spelletjes en uitgebreide feestmalen is voorbij. De tienermeisjes Louise, Polly en Clary worden snel volwassen onder invloed van zowel de omstandigheden op het wereldtoneel als de gebeurtenissen in hun eigen leven. Voor hun ouders verandert alles door de oorlog. Edward meldt zich bij de RAF, Rupert gaat naar de marine en wordt na Duinkerken in Frankrijk als vermist opgegeven. Hierdoor rust het hele familiebedrijf op de schouders van Hugh, die door zijn verwondingen uit de vorige oorlog zelf niet ten strijde kan trekken. En ondertussen wordt zijn geliefde Sybil getroffen door een mysterieuze ziekte. 

Het leven van de Cazalets kabbelt verder… ondertussen is het oorlog en iedereen probeert te overleven, elk op zijn eigen manier. Ook maken ze keuzes die verder gaan in deel drie… ik ben benieuwd!

2 gedachten over “Uitgelezen… #roman

  1. Die laatste serie ben ik wel heel benieuwd naar. En wow, een boek van meer dan 900 pagina’s! Ik houd van dikke boeken, maar op dit moment zou ik daar even niet doorheen komen geloof ik.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.