Persoonlijk

Fietsen op Alpe d’Huez…

Dinsdag starten we onze dag met een stralend zonnetje, ideaal voor onze fietstocht.

De week voor we vertrokken kreeg Zoetie het idee om samen Alpe d’Huez op te fietsen… hij met zijn koersfiets en voor mij een gehuurde e-bike. Ik had er wel niet bij stil gestaan dat als je naar omhoog fietst je ook terug naar beneden moet… we hadden op voorhand afgesproken dat we dit elk op ons eigen tempo gingen doen. 

Na wat uitleg over de fiets begonnen we onze tocht… en het was leuk… eigenlijk héél erg leuk! Bij de uitleg kregen we te horen dat het niet ging lukken om met een volle batterij onze fietstocht uit te rijden. Dus om batterij te sparen ben ik op halve kracht van de batterij en op halve kracht van mezelf naar boven gereden.

Eens op ons hoogste punt genoten we even van de omgeving… een paar foto’s en dan naar beneden. Amai! Wat was dat! De eerste afdalingen waren steil en heel veel bochtjes… daarna ging het terug naar omhoog en dan terug naar beneden. Op sommige momenten ging het echt heel erg snel… volgens Strava was mijn maximum snelheid 58,6 km/u. Nooit gedacht dat ik dat zou gedurfd hebben! Ik moet wel toegeven dat ik na een bepaalde afdaling stond te trillen op mijn benen… ik vond het heftig! Maar stiekem ook wel leuk 🙂

Na onze rit van 50 km gingen we richting het stadje om een ijsje te gaan eten… dat hadden we verdiend! Eens terug aan het huisje aten we de rest van de spaghetti op en genoten we van een heel gezellige avond.

Een geslaagde dag!

14 gedachten over “Fietsen op Alpe d’Huez…

 1. Is dat de rit van de 21 haarspeldbochten die jullie gedaan hebben? Mijn man heeft die een paar jaar geleden gedaan met de koersfiets en ik met de auto erachteraan. Ik weet niet wie het hardst gezweet heeft!
  Chapeau voor jou (en voor je zoetie natuurlijk)!!

  1. Ja, de 21 haarspelbochten… ik kan het geloven dat je met de auto ook gezweet hebt! Ik heb ook een rit alleen moeten doen in de bergen… verschrikkelijk!!

   1. Ik kon mijn man gewoon niet volgen toen hij naar beneden fietste. De snelheid waarmee die wielertoeristen naar beneden rijden … niet normaal!!! Maar wel een heel mooie rit hé.

   2. Wij zijn samen langs een andere kant naar beneden gefietst… niet zo steil. Zoetie heeft die op een andere dag afgedaald en hij vond het super. Hij is voorzichtig geweest en haalde nog snelheden tot 70 km/u 😳

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.