Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

In de maneschijn – MJ Arlidge
Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen.
Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

Ook deze keer neemt de schrijver je mee in een spannend verhaal dat blijft boeien tot op het einde. Het blijft fijn om de terugkerende personages beter te leren kennen. Een goed opgebouwd spannend verhaal met een onverwacht plot. Een aanrader!

Ik beken – Jo Spain
Voormalig bankier Harry McNamara wordt in zijn eigen huis, onder de ogen van zijn vrouw Julie, op brute wijze aangevallen en voor dood achtergelaten. Het heeft er alle schijn van dat Harry’s vele zonden – corruptie en verraad – hem noodlottig zijn geworden. Een uur later meldt de indringer zich bij de politie en legt een bekentenis af. Er zijn nu een slachtoffer, een verdachte en een ooggetuige. Case closed. Maar de aanhoudende onrust van Julie geeft aanleiding voor twijfel. Is de verklaring van de dader ingegeven door schuldgevoel of is het zijn eerste stap in een groter plan?

Een goed opgebouwde thriller, goed uitgewerkte personages, niet echt spannend, maar toch mysterieus genoeg om te blijven lezen. De hoofdstukken wisselen af waardoor je meer en meer te weten komt, er zijn veel verrassende wendingen en het plot had ik niet zien aankomen. Een fascinerende thriller.

De beller op lijn vier – JD Barker
Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen. Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Na het lezen van zijn trilogie, ben ik met veel enthousiasme begonnen aan dit boek. Het boek begint goed, je voelt direct de spanning en toen begon het echt ongeloofwaardig te worden… de vele ontploffingen, de vele doden… Het verhaal waar het om draait vond ik wel goed, maar al hetgeen erbij kwam was net iets te veel. Het leek wel een Amerikaanse film met in het middelpunt de held die het eens zal oplossen. Ik had er meer van verwacht.

5 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. Allemaal boeken die ik al heb gelezen, dus ik hoef mijn leeslijstje niet aan te vullen. Die tweede vond ik ook echt goed, meen ik me te herinneren.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.