Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Naar bed, naar bed – MJ Arlidge
Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

Wauw! Wat een boek! Naar mijn gevoel het beste in de reeks tot nu toe. Een boek dat heel goed in elkaar zit, veel verrassende wendingen en een heel erg onverwacht plot. Een geweldige reeks om te lezen… en met zo’n cliffhanger kan ik niet wachten om deel zes te lezen. 

Stilte – Yrsa Sigurðardóttir 
Op een koude dag in Reykjavik verdwijnt een baby uit een kinderwagen. Op haar plek vindt de vader het lijkje van een ander kind. Het onderzoek naar de vermiste baby leidt al snel naar de draagmoeder. De dader van de verdwijning wordt echter niet gevonden, en de baby blijft spoorloos.
Elf jaar later overlijdt een meisje aan het mazelenvirus. Haar vader gaat op zoek naar de drager van het virus om wraak te nemen voor de dood van zijn dochter. Ondertussen wordt in een ander deel van de stad in een verlaten auto het lichaam van een vrouw gevonden. Politieagent Huldar en kinderpsycholoog Freyja worden geconfronteerd met drie heel verschillende zaken, die met een onzichtbare draad met elkaar verbonden lijken te zijn. En alle drie de zaken worden omringd door een hoge muur van stilte.

Een boek dat ik heel erg graag gelezen heb… een goede opbouw, goed uitgewerkte personages, veel verrassende wendingen, maar vooral een spannende thriller. Dit is het laatste boek in de reeks en ik vind het stiekem jammer… er hadden nog meer delen mogen komen. 

Horen zien zwijgen – JD Barker
Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong. Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een -pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet -detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar die hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

Een originele spannende thriller die blijft boeien tot op het einde. Het boek begint wel langzaam en het duurt even voor je de personages leert kennen, maar eens je beter in het verhaal zit, wil je alleen maar verder de lezen. De onverwachte wendingen en het open einde zorgen ervoor dat je zeker deel twee wil lezen. Een aanrader!

3 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. De eerste en de laatste heb ik al gelezen en vond ik net als jij heel goed. De tweede maakte me gelijk nieuwsgierig, maar ik zie dat ik dan eerst nog wat andere delen uit de serie moet lezen;).

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.