Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Klikspaan – MJ Arlidge
Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden. Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan.

Net zoals de vorige delen, is dit ook een boek dat leest als een trein… de terugkerende personages, een goede opbouw, verrassende wendingen en een onverwacht plot. Ik lees het graag!

Twee kleine visjes – MJ Arlidge
Alles in de wind
De vijftienjarige Jodie arriveert bij haar derde weeshuis. Misschien is dit keer alles anders. Misschien blijft ze dit keer ongedeerd en wordt er goed voor haar gezorgd. Maar de waarheid is dat Jodie niemand meer heeft om haar te beschermen. Ze zal zichzelf moeten verdedigen. Ze zal moeten veranderen. Maar wat voor persoon zal ze moeten worden om eindelijk veilig te zijn?
Schuitje varen
Helen Grace is op achttienjarige leeftijd net afgestudeerd van de politieacademie als ze wordt ingedeeld bij de verkeerspolitie. Binnen het team vindt iedereen het een saaie functie, maar dagelijks rondrijden op haar motor bevalt Helen wel. Wanneer ze wordt opgeroepen bij een verkeersongeluk van ongekende schaal, blijkt het om een fatale botsing te gaan. Maar waar haar collega’s uitgaan van een tragisch ongeval, heeft Helen haar twijfels. Waarom riskeerde het slachtoffer zijn leven door een drukke snelweg over te steken? Of was hij voor iets op de vlucht?

Een heel dun boekje waarin je hoofdpersonage Helen Grace beter leert kennen… vooral een kijk in haar verleden. Waarom is ze bij de politie gegaan en hoe is ze bij de recherche is terechtgekomen? Fijn om te lezen.

Een zondagskind – Tana French
De achtentwintigjarige Toby uit Dublin beschouwde zichzelf altijd als een zondagskind. Hij heeft een onbezorgde jeugd gehad, voelt zich geliefd door familie en vrienden en heeft makkelijk carrière kunnen maken. Totdat hij op een avond bruut overvallen en mishandeld wordt. Om te herstellen zoekt hij zijn toevlucht in het Ivy House, het familiehuis even buiten de stad, vol mooie herinneringen aan vrije zomers die hij daar doorbracht met zijn neef en nicht. Maar niet lang na zijn komst wordt er een schedel in de tuin ontdekt.Terwijl rechercheurs op zoek gaan wordt Toby gedwongen alles te onderzoeken wat hij dacht te weten over zijn familie, zijn verleden en zichzelf.

Een boek dat heel langzaam begint, veel uitgebreide beschrijvingen, uitgebreide gesprekken… heel gedetailleerd. Het was echt even wennen… ook weet je niet als lezer waar de schrijver naartoe wilt gaan. Tot het op een gegeven moment duidelijk wordt… ik was bijna gestopt met lezen, maar toch blij dat ik doorgezet heb. Een psychologisch familiedrama met een verrassend einde dat ik graag gelezen heb.

7 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. Zo lekker dat jij die serie over Helen Grace snel achter elkaar kunt lezen! Ik had op een gegeven moment veel tijd ertussen zitten omdat ik dan moest wachten op een volgend deel en dat is dan toch jammer. ‘Twee kleine visjes’ ligt hier overigens nog op de stapel. Ik ben er heel benieuwd naar!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.