Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Doodsangst – Peter James
Kapster Lorna Belling wordt dood aangetroffen in haar bad. Inspecteur Roy Grace komt er al snel achter dat de lijst potentiële verdachten lang is. Is het haar man, tegen wie Lorna onlangs aangifte deed wegens huiselijk geweld? Of haar minnaar, eveneens een man met gewelddadige trekjes? Maar de zaak is niet de enige uitdaging voor Roy Grace. Hij is er recent achter gekomen dat hij de vader is van de tienjarige Bruno. Een jongen die hij nu voor het eerst gaat ontmoeten.

Voorlopig het laatste deel in de reeks… opnieuw een boeiend en spannend verhaal met verrassende wendingen, vooral de verhaallijn van Roy Grace is leuk om te volgen. Ik ben benieuwd naar meer en ik hoop dat er nog veel delen volgen.

Voordat je wist wie ik was – Jacqueline Bublitz
Toen ze op haar achttiende verjaardag aankwam in New York met niets meer dan 600 dollar cash en een gestolen camera, was Alice Lee op zoek naar een frisse start. Nu, een maand later, is ze het ongeïdentificeerde slachtoffer van een moord.
Ook Ruby Jones probeert een nieuw leven te beginnen. Nadat ze de halve wereld over is gereisd voelt ze zich eenzamer dan ooit. Maar dan vindt ze het lichaam van Alice aan de oever van de Hudson. Ruby raakt gefascineerd door Alice en kan haar niet meer loslaten. Ze wil weten wie deze jonge vrouw is, en haar het einde geven dat ze verdient.

Het duurde even voor ik in het verhaal zat, dan ineens gaat het verhaal in een stroomversnelling. Na een tijdje ging het verhaal weer heel langzaam, met veel herhaling, om dan toch te eindigen met een verrassend plot. Achteraf gezien is dit een goed boek, maar ik had er na lovende recensies iets meer van verwacht… ik bleef lang op mijn honger zitten.

De poppenspeler – James Carol
staat profiler Jefferson Winter te kijken naar het vierde slachtoffer van een killer-die-niet-dood. Een maniak die zijn slachtoffers nét in leven houdt. Ze zijn hulpeloze kasplantjes geworden met messteken over hun hele lichaam. Alleen hun gezicht is ongeschonden gelaten.
Rachel Morris maakt zich op voor een date met een man met wie ze al maanden chat. Ze zit in een ongelukkig huwelijk en deze chatvriend begrijpt haar zo goed… Zij wordt het volgende slachtoffer. Maar is deze maniak wel de échte kwade genius, of is er iemand anders die de regie voert over de gruwelpraktijken?

Een heel spannende thriller, zoals een thriller hoort te zijn. Je zit onmiddellijk in het verhaal en de zoektocht naar de dader loopt tot het einde van het boek. Goed uitgewerkte personages, een goede opbouw van het verhaal en heel veel verrassende wendingen. Een aanrader!

3 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. Door jouw blogs over Roy Grace ben ik ook weer gaan zoeken naar volgende delen, maar helaas heb ik ze nog niet gevonden. Ik hoop ook echt dat er meer volgt!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.