Persoonlijk

Wat was dat verschieten!

We hebben er drie hangen… drie rookmelders… eentje in de garage, eentje in de keuken en eentje boven op de gang. En op één of andere manier zijn de batterijen altijd midden in de nacht leeg. Dat spel begint dan om de zoveel seconden te tuten, tot we het beu zijn en toch moeten opstaan om de batterijen uit de rookmelder te halen zodat het getuut stopt en we verder kunnen slapen. 

Als het de rookmelder in de garage is, is het vloeken, want die hangt boven de auto… daar kunnen we niet aan. Die moeten we echt eens op een ander plekje hangen. 

Nu afgelopen nacht, midden in de nacht… begon er één van de rookmelders te tuten gelijk zot! Alle twee direct wakker… Zoetie naar beneden gespurt, maar tegen dat hij beneden was, was het getuut gestopt… gelukkig! Maar was dat verschieten!!! Zelfs Obi lag raar te kijken, zo van wat is dat hier allemaal?!

Gelukkig geen brand! Maar ik kan je verzekeren dat je de uren daarna niet gerust in je bed ligt. De wekker stond om kwart voor zes, omdat we vandaag een dagje op het werk zijn. Alle twee uit ons bedje met maar kleine oogjes… maar liever dit dan miserie… onze slaap zullen we vannacht wel een beetje inhalen. Ik mag er niet aandenken dat het toch iets kon geweest zijn… oef gelukkig niet!

9 gedachten over “Wat was dat verschieten!

  1. Zeker schrikken!
    Trouwens wel een tip: die van mij was ook ooit in de nacht leeg én ik kreeg de batterij er niet uit. Sindsdien staat er elk jaar een herinnering in mijn agenda dat ik de batterij van de brandmelder moet vervangen. Nooit meer gedoe ’s nachts.

  2. Wij hebben in bijna elke kamer, behalve keuken en living, rookmelders hangen én om de 6 maanden is dat toch wel even vloek. Bevestigd aan het plafond, ladder pakken, melder die piept openen of losdraaien afhankelijk van het merk, nieuwe batterijen er proberen in te duwen (blijft niet altijd goed zitten met bedrading) en terug afstellen…

    Luca heeft dat hier al door en begint dan te huilen lijk ne wolf als dat getuit of gepiep begint…

  3. Vreselijk zeg! Bij ons gaan onze brandmelders minstens twee keer per jaar af en je krijgt ze bijna niet uit. We kunnen er niks tegen doen. Laatst gingen ze af, kregen we ze gestopt, gingen ze weer af. Toen deden we ze weer uit en gingen ze weer af. M’n vriend heeft toen alle brandalarmen van ’t plafond getrokken, want wat een herrie. Ook altijd in de nacht.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.