Blog

Voila, ons verlof zit erop!

Onze laatste dagen verlof zagen er zo uit… 

Maandag… deden we ’s ochtends een korte wandeling in ons parkje van 5 km en ’s middags had ik een afspraak met de podoloog voor een voetverzoring. Wat dringend nodig was! Sinds ik loop zien mijn voeten enorm af. 

Dinsdag… gingen we wandelen in de Lembeekse bossen… zalig! Eindelijk nog eens onze wandelschoenen aangetrokken voor een lange toer, eentje van 10 km. Heel jammer dat de horeczaken  die aan het bos liggen gesloten waren, dan maar thuis gezorgd voor een thee/koffie en een koekje. 

Woensdag… gingen we naar het Lichtfestival. Met een klein hartje vertrokken we met de tram richting het centrum van Gent. We waren iets te vroeg… de ideale moment voor een tussenstop bij In Choc, één van de lekkere plekjes in Gent, voor een warme choco en een heel lekker taartje. De chocoladetaart was zo machtig, dat ik ze zelfs niet volledig heb opgegeten. Het Lichtfestival verliep heel vlot, er was maar één plekje die zorgde voor heel veel drukte, maar het parcours is zodanig lang dat er veel moet gestapt worden voor je bij de volgende attractie bent. Ook was er voldoende plaats om de drukte te vermijden. Wij hebben geen enkele keer het gevoel gehad dat er te veel volk was. Rond 22u waren we rond en namen we direct de tram terug naar huis. Zonder veel drukte op, zowel de tram als in het centrum, hebben we het Lichtfestival goed overleefd. De dagen nadien was het precies veel drukker, mocht het bij ons zo geweest zijn, waren we gewoon direct terug naar huis gegaan…

Donderdag… gingen we ontbijten hier in het dorp. Veel keuze en heel lekker, meer moet dat niet zijn. Voor de rest hadden we niet veel plannen… we keken naar een filmpje en deden ’s avonds een kleine wandeling naar het koppelingsgebied voor nog een deeltje Lichtfestival. We hadden er iets meer van verwacht… meer beweging en meer kleuren… maar het leek een bezinningsmoment te zijn. Het was wel fijn om buurtjes tegen te komen en wat bij te babbelen. 

Vrijdag… gingen we een dagje naar Cadzand… het was zalig! Zonder plannen of uitgestippelde wandeling besloten we gewoon ons gevoel te volgen, we zien wel waar we terechtkomen. We wandelden richting Nieuwvliet-Bad onder een stralend zonnetje. Het deed deugd om uit te waaien aan zee. 

Zaterdag & zondag… vandaag wordt een rustig dagje. Ons een beetje sparen voor morgen, de grote dag! Morgen nemen voor het eerst deel aan een loopevenement, de Sint-Niklaas Run & Walk… geen wedstrijd, gewoon een City Run… 10 km sightseeing al lopend. En toch vind ik het spannend! 

Fijn weekend!

9 gedachten over “Voila, ons verlof zit erop!

  1. Jullie hebben er toch het beste van gemaakt. Dat lichtfestival in Gent lijkt me prachtig (al schrikken de berichten van mensenmassa’s me af – iets wet jullie hebben kunnen vermijden). De wandeling Cadzand klinkt ook heel tof.

  2. Lijken me een paar heerlijke dagen te zijn geweest. En wat fijn dat de drukte op het lichtfestival meeviel! Wij waren er over aan het denken om te gaan maar de mediaberichten schrikten ons wat af. Maar wie weet lukt het ons de volgende keer wel 😉

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.