Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Schijndood – Peter James
Voor LA filmproducer Larry Brooker is dit de film die hem het fortuin moet gaan brengen waar hij zo lang op heeft gewacht… voor rockster Gaia, die er naar snakt om ook serieus genomen te worden als actrice, is dit de rol die haar wellicht een felbegeerde Oscarnominatie kan opleveren… Voor Brighton, is de publiciteit die een grote Hollywoodfilm over de stads grootste liefdesverhaal, dat van Koning George IV en Maria Fitzherbert, geschoten binnen haar stadsgrenzen, met zich meebrengt, onbetaalbaar. Voor inspecteur Roy Grace is het een nachtmerrie die zich voor zijn ogen voltrekt. Een obsessieve stalker heeft het op Gaia gemunt. Enkele dagen voordat ze vanuit haar huis in Bel Air zou vertrekken naar Brighton wordt er een aanslag op haar leven verijdelt. Roy Grace is gewaarschuwd dat de stalker wellicht nu in Brighton is, wachtend, wachtend en plannend.

Een goed opgebouwd verhaal, onverwachte wendingen en spannend tot het eind. Door de delen heen zorgt de rode leidraad ervoor dat je nieuwsgierig blijft naar het volgende deel, vooral naar het verhaal ‘Sandy’. Ik ben al benieuwd naar deel 9.

Perfecte resten – Helen Fields
Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden.

Goed uitgewerkte personages, veel spanning, een vlotte schrijfstijl en originele plotwendingen… zo hoort een thriller te zijn. Een aanrader! Tevens een boek dat ik al eens gelezen heb, aangezien ik de volgende delen in de reeks wil lezen, wou ik het eerste deel nog eens herlezen voor ik aan de andere delen begin.

Wie is Maud Dixon? – Alexandra Andrews
Florence Darrow heeft een slechtbetaalde baan bij een uitgeverij, en droomt ervan ooit een bestseller te schrijven. Toevalligerwijs krijgt ze de kans om de assistent te worden van de wereldberoemde en geheimzinnige schrijver Maud Dixon. Voor Florence is dit een droom die uitkomt. Eenmaal aan het werk ontdekt ze dat Maud Dixon een pseudoniem is van Helen Wilcox, een jonge vrouw tegen wie ze al snel opkijkt. Florence is vereerd als Helen haar vraagt om samen naar Marokko te reizen voor de research van haar nieuwe boek. De eerste dagen in Marokko zijn betoverend, en Florence kan haar geluk niet op. Maar dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. De artsen noemen haar Helen Wilcox en zeggen dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Florence kan zich er niets van herinneren, en Helen lijkt volledig van de aardbodem verdwenen. Florence twijfelt heel even, maar maakt dan een keuze. Ze besluit om het leven van Helen Wilcox over te nemen, en daarmee ook haar wereldberoemde pseudoniem Maud Dixon.

Een origineel verhaal met veel verrassende wendingen. Het duurde even voor ik in het verhaal zat, maar eens over de helft begint het verhaal pas echt. Een aangenaam boek om te lezen met een goed einde… een enig minpuntje: het mocht iets spannender zijn. 

6 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. Wow, jij vliegt echt lekker snel door de serie van Peter James heen. Ook wel lekker om alles zo achter elkaar te lezen denk ik, om de rode draad goed vast te kunnen houden. Ik las de boeken met vrij veel tijd ertussen en dan raak je het soms toch een beetje kwijt.
    Ik ben heel benieuwd naar ‘Perfecte resten’. Het boek stond al op mijn lijstje zag ik;).

    1. Ik heb al vaak het eerste boek in een reeks moeten herlezen om mee te zijn met de rode leidraad, daarom zoek ik nu eerst thrillerreeksen met iets meer boeken zodat ik volledig in het verhaal zit 🙂 .

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.