Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Zangvogels – Christy Lefteri
Nisha is op Cyprus huishoudster bij Petra en haar dochtertje, terwijl ze haar eigen dochtertje in Sri Lanka probeert op te voeden via haar telefoon. Yiannis vangt als stroper illegaal kleine trekvogels op Cyprus, maar droomt stiekem van een leven samen met Nisha. Als Nisha op een dag spoorloos is verdwenen, gaat Petra naar haar op zoek. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze de duistere kanten van het migrantenbestaan.

Een indrukwekkend en triest boek over het zoeken naar geluk, onzekerheden en overleven. Ik vond het schrijnend om te lezen hoe migrantenvrouwen hun land, familie en kinderen verlaten om hopelijk ergens anders het geluk te vinden, wat vaak niet het geval is. Een bijzondere roman.

Middernacht bibliotheek – Matt Haig
Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Een heel inspirerend en origineel boek. Wat als je die of die keuze zou gemaakt hebben, zou je leven dan zoveel beter zijn. Een boek dat je aan het denken zet. Zeker een aanrader, ik vond het een geweldig boek.

Een nieuwe horizon – Robyn Carr
Vanessa heeft een zware tijd achter de rug: binnen een paar maanden heeft ze haar echtgenoot verloren en is ze bevallen van hun zoon. Nu haar leven in rustiger vaarwater is gekomen, begint ze te beseffen dat de man die er steeds voor haar was in die moeilijke periode inmiddels meer voor haar is geworden dan zomaar een vriend. Helaas lijkt hij niet hetzelfde voor haar te voelen.
Voor Paul Haggerty is het niet meer dan logisch dat hij de vrouw van zijn beste vriend heeft bijgestaan in haar verdriet. Gemakkelijk was dat niet, want hij is al jaren heimelijk verliefd op haar. Nu heeft hij het gevoel dat er iets is opgebloeid tussen hen. Alleen heeft hij het idee dat hij zijn overleden vriend verraadt als hij iets met haar zou beginnen. Net wanneer hij voor zijn gevoelens durft uit te komen, gooit een andere vrouw roet in het eten.

Een klein dorpje met veel drama en liefde… allemaal cliché, maar leuk om te lezen. Toch moet ik toegeven dat dit deel iets minder mijn ding was, ik hoop dat het volgende deel in de reeks iets beter is. 

4 gedachten over “Uitgelezen… #roman

  1. Zangvogels heb ik al gelezen en ik vond het inderdaad heel indrukwekkend. Naar Middernachtbibliotheek ben ik heel benieuwd. Klinkt als een bijzonder verhaal.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.