Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Dodemansrit – Peter James
Carly Chase is nog in shock, tien dagen nadat ze betrokken was bij een verkeersongeval waarbij een student van de Brighton University om het leven kwam. Dan krijgt ze een bericht waardoor haar leven in een nachtmerrie zal veranderen: het slachtoffer blijkt familie te zijn van een Amerikaanse maffiabaas en de bestuurders van de andere twee voertuigen die betrokken waren bij het ongeluk zijn gemarteld en vermoord teruggevonden. Inspecteur Roy Grace geeft Carly het advies onder te duiken en haar identiteit te veranderen; zij zou wel eens het volgende slachtoffer kunnen zijn. Carly weigert dit; ze weet dat de maffia haar prooi toch wel vindt, en als de politie niet in staat is hen te stoppen, dan zal ze dit zelf moeten doen. Maar de moordenaar is haar al een stap voor: hij heeft haar in het vizier en wacht op het juiste moment om toe te slaan.

Opnieuw een spannend deel in de reeks… goed uitgewerkte personages en een spannend verhaal, alles wat een thriller nodig heeft. Het is ook leuk om de terugkerende hoofdpersonages beter en beter te leren kennen. Een fijne thrillerreeks.

Het sanatorium – Sarah Pearse
Een imposant hotel, geïsoleerd gelegen midden in de Zwitserse Alpen. Elin, rechercheur, wordt door haar broer uitgenodigd om zijn verloving te vieren in het hotel. Het hotel is prachtig, maar zodra Elin over de drempel stapt heeft ze het gevoel dat er iets niet pluis is en dit idee wordt versterkt wanneer ze hoort dat het hotel voor de verbouwing een vervallen sanatorium was. Wanneer Isaacs verloofde de volgende ochtend spoorloos verdwenen lijkt, wordt Elin pas echt ongerust. Een sneeuwstorm heeft het hotel afgesloten van de buitenwereld en de hotelgasten beginnen in paniek te raken. Niemand heeft door dat er nog een vrouw is verdwenen: de enige die hen had kunnen waarschuwen voor het naderende gevaar.

Een boek waar ik enorm naar uitkeek… een spannend verhaal in een griezelige setting. Helaas! Het boek is goed opgebouwd, hier en daar verrassende wendingen en spannende momenten… en toch miste ik iets… ik had graag wat meer geweten over de geschiedenis van het hotel. Een gemiste kans, jammer.

De verdwijning – Catherine Steadman
Actrice Mia Eliot is vanuit Londen naar LA gekomen om auditie te doen – haar kans om definitief door te breken. Ze voelt zich een buitenbeentje in de stad vol beroemde filmsterren en meedogenloze competitie, tot ze Emily ontmoet. Ook zij is actrice, maar ze is vriendelijk en oprecht en Mia kan het onmiddellijk goed met haar vinden.
Maar dan verdwijnt Emily plotseling en Mia blijkt de laatste persoon te zijn die haar heeft gezien. Er duikt een vrouw op die beweert dat ze Emily is, maar Mia weet meteen dat dit niet waar is. Waarom doet iemand zich als Emily voor? Mia heeft een herinnering aan iemand die ze maar één keer heeft gezien en het verstikkende gevoel dat er iets heel, heel erg mis is. De politie gelooft niet dat de echte Emily vermist is, dus gaat Mia zelf op zoek naar antwoorden. Ze begint een eenzame en wanhopige zoektocht in een vreemde stad, waar niemand haar gelooft en zijzelf niet meer weer wie ze kan vertrouwen.

Geen idee wat ik van dit boek moet vinden… ik vond het langdradig met heel veel herhalingen. Naar het einde toe zijn er kleine verrassingen die zorgen voor een beetje spanning, maar ook niet meer dan dat. Niet echt een thriller, maar eerde een psychologische roman.

4 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. Peter James ben ik ook aan het lezen. Daarna liggen er nog twee kanjers van Stefan Ahnhem te wachten, die jij waarschijnlijk ook goed vindt. Er zijn zoveel mooie boeken om te lezen dat het soms moeilijk kiezen is.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.