Persoonlijk

Frustrerend!

Een sporthorloge is een leuk hebbedingetje. Mijn eerste was het goedkoopste modelletje van Fitbit, gewoon om te zien of zo’n horloge iets voor mij was en dat bleek zo te zijn. Daarna kocht ik een iets duurder model. Alles werd netjes geregistreerd via de app, ik was tevreden. Tot ze er eentje met gps op de markt brachten, de Fitbit Versa 3. Ik was op slag verliefd… een mooi horloge met veel mogelijkheden. Elke loopje, elke wandeling, zelfs elk loopje op de loopband werd geregistreerd via de horloge en doorgestuurd naar de app. Tot ik op een gegeven moment merkte dat er altijd een verschil zat in afstand met Zoeties horloge (een Garmin). Vaak was het verschil 400 tot 500 meter, wat toch veel is. Op 10 wandelingen heeft Zoetie 4 tot 5 km meer gewandeld dan mij. Niet dat statistieken zo belangrijk zijn, maar ik vond dat toch jammer en vooral frustrerend. Toen Zoetie ging lopen met onze buurjongen die een Polar heeft, hebben ze ook elk hun loopje geregistreerd en op het einde was de afstand bijna hetzelfde. Het grote verschil in afstand ligt echt wel aan de Fitbit. 

Met constant het verschil in mijn achterhoofd ben ik beginnen uitkijken naar een ander sporthorloge. Omdat Zoetie heel tevreden is van Garmin, ben ik gaan zoeken op het internet naar een Garmin dat bij mij past. Na veel wikken en wegen, want zo’n horloge kost toch wel wat geld, ben ik gezwicht voor de Garmin Venu2s. Niet het duurste model van Garmin, ik ben maar een recreatieve sporter, maar wel eentje met veel mogelijkheden. Qua uiterlijk vond ik mijn Fitbit iets mooier, maar ondertussen ben ik al goed gewend aan de Garmin. Heel gebruiksvriendelijk, heel veel interessante gegevens in de app, een heel erg duidelijk scherm als ik aan het sporten ben, maar vooral… de gps werkt veel beter en de afgelegde afstand komt bijna overeen, een verschil van 10 meter. Het zijn en blijven sporthorloges en geen gps’en dus ik ben tevreden! Vanaf nu ben ik een gelukkige Garmin gebruikster, geen frustraties meer 😉 .

19 gedachten over “Frustrerend!

 1. Mijn man had een Garmin waarvan na 4 maanden het bandje al kapot was en niet kon vervangen worden. Een heel gedoe om een nieuw horloge te krijgen want bandjes vallen niet onder de garantie (hoewel het er vast aangelast was). Nu ja, AS Adventure heeft dan toch zijn nek uitgestoken en ervoor gezorgd dat hij zijn geld terug kreeg. Hij heeft dan een Polar gekocht en die voldoet prima.

 2. Ik zit al aan mijn tweede Fitbit en ben supertevreden. Heb een heel goedkoop model, maar dat kan best veel. Stom wel dat het niet 100% accuraat is. Maar ik ben geen intensieve sporter, voor mij is het vooral de stappen en mijn aantal actieve minuten. Wel fijn om te horen dat Garmin een aanrader is, ik hou het toch wel in het achterhoofd 🙂

   1. Maar gps vraagt toch veel van de batterij? Ik gebruik gps van mijn gsm. Het leuke aan mijn Fitbit vind ik dat ik hem maar eens per twee weken moet opladen. Net omdat er geen gps opzit. Maar op een aantal vlakken kan het zeker beter, denk ook aan de kwaliteit van bandjes en opladers.

 3. Ja, dat is héél frustrerend. Ik heb het soms al als ik samen met iemand ga wandelen en we hebben allebei Strava aan. Hebben we allebei een andere afstand en dat vind ik dus heel irritant. Mooi nieuw horloge heb je gekocht en ik hoop dat je er heel veel plezier van gaat hebben.

 4. Nou, het zou niet mogen dat dat horloge de verkeerde afstand registreert! Ik heb ook al een aantal jaren Garmin. Het enige wat vervelend is, is dat de mijne geen stappen telt als ik met m’n hand bijvoorbeeld m’n stuur vasthoud. Verder ben ik er zeer tevreden over.

 5. Ik heb me zopas een Apple Watch SE gekocht, deze werkt ook perfect. De muzieklijsten staan erop, start to run en Runkeeper. Ben zo blij dat ik mijn gsm kan thuis laten.
  Succes met de Garmin!!

  1. Ik hoop dat ze bij Start to run verder ontwikkelen zodat ik ook op mijn horloge mijn training kan starten, momenteel is het enkel op de Apple Watch. Ik blijf ongeduldig wachten 😉

 6. Ik draag er nu ook al geruime tijd één dat ik heb aangekocht on-line. Geen duur model maar het doet wat ik ervan verwacht. Ik gebruik die vooral om m’n hartslag in het oog te kunnen houden of als ik ga wandelen/fietsen.

 7. O da’s een mooi horloge die Garmin! Ik heb ook een Garmin maar echt zo’n lelijk sportmodel dat ik dus enkel draag als ik sport. En mijn fitbit is nu zo oud dat ik die enkel nog gebruik om te slapen. Maar ook zeer content van mijn Garmin wat betreft afstanden. Alleen in de bergen durft de gps al eens op hol slaan bv in een kloof 😀

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.