Persoonlijk

Applausje voor mezelf!

Na de Start to run conditietest wou ik absoluut mijn VO2max verbeteren (de VO2MAX is de belangrijkste graadmeter over hoe het met jouw conditie gesteld is). Op het moment van de meting was mijn VO2max 33,6 ml/kg/min… een matig resultaat, vanaf 35 is het resultaat goed.  

Ik kreeg toen de raad om een 3-tal kg te vermageren… wat wil zeggen, 3 kg minder meesleuren tijdens het lopen, waardoor je iets sneller loopt en er is minder belasting voor het lichaam… en dat samen zorgt voor betere resultaten.

Op 23 augustus besloot ik op mijn eten te letten… geen drastisch ‘dieet’, maar kleinere porties (die ook genoeg zijn) en niet meer snoepen. Ondertussen ben ik 9 weken bezig en het minder snoepen loont! Het is niet dat ik mezelf niks meer gun… we zijn zelfs meer gaan uiteten dan op andere momenten en toch bleef ik afvallen. Ik heb mezelf een discipline opgelegd dat er in de week niks gesnoept mag worden en in het weekend mag het iets meer zijn. En ik voel mij daar heel goed bij. Geen last meer van buikpijn door te veel eten, mijn darmen zijn veel rustiger en ik vind dat mijn huid er ook beter uitziet. Allemaal voordelen, maar vooral… mijn VO2max is niet meer matig, maar goed.. doel bereikt!

Nu het lopen terug oppakken, niet evident met onze badkamerrenovatie, maar sinds deze week kunnen we terug douchen (jeuj!!) en dat zorgt ervoor dat er veel goesting is om te lopen (je wassen aan een bassin na het lopen… niet ideaal!).

Maar waar het om gaat… na 9 weken ben ik 5 kg kwijt en is mijn VO2max een pak beter!
Een applausje voor mezelf 🙂

10 gedachten over “Applausje voor mezelf!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.