Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Weerzien in Virgin River – Robyn Carr
Politieagent Mike Valenzuela kiest ervoor om in Virgin River te revalideren van de zware verwondingen die hij heeft opgelopen tijdens zijn werk in LA. Een beetje vissen, eten in het café van zijn vriend Jack en genieten van de mooie omgeving – zo hoopt hij weer de oude te worden. Eén ding wil hij echter voorgoed veranderen: na vele avontuurtjes is hij klaar voor een serieuze relatie.
Brie Sheridan weet wat er in de wereld te koop is. Ze is gescheiden, en ook in haar werk als hulpofficier van justitie komt ze regelmatig met de harde werkelijkheid in aanraking. Ze besluit dan ook de kat uit de boom te kijken als blijkt dat Mike, die ze kent als een versierder, graag een relatie met haar wil. Dan overkomt Brie iets vreselijks, en is het juist Mike die haar als enige kan helpen.Langzaam maar zeker komen ze steeds nader tot elkaar en ontdekken beiden wat het betekent om echt van iemand te houden.

Net zoals de vorige delen in de reeks… heel voorspelbaar, drama en romantiek, maar ook een vleugje humor. Sympathieke personages, een vlotte schrijfstijl en een gemoedelijke sfeer… ik lees het graag. 

Het feest – Elizabeth Day
Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.
Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Met twijfels ben ik begonnen aan dit boek en ik vind de lovende recensies toch wat overdreven. Het boek gaat heel erg traag, is voorspelbaar en te oppervlakkig. Voor mij geen aanrader.

De moord op Commendatore – deel 2 Metamoforen verschuiven –  Haruki Murakami
Een portretschilder had gehoopt tot rust te komen en zijn inspiratie terug te vinden in het huis van de beroemde schilder Tomohiko Amada. Maar in plaats daarvan is hij een wereld vol raadselen in gezogen. Het geluid van een bel houdt hem ’s nachts wakker, er gaat een mysterieuze kracht uit van een holte in het bos, voorwerpen in het huis worden door een onzichtbare hand verplaatst. Het schilderij ‘De moord op Commendatore’ lijkt de sleutel te bevatten. Maar eerst moet de portretschilder meer over de schepper Amada te weten komen. Wat speelde zich precies af in diens studentenjaren in Wenen, eind jaren dertig? Ondertussen boekt de verteller eindelijk weer eens vooruitgang aan een portret, ditmaal van een dertienjarig meisje. Totdat zij spoorloos verdwijnt, en hij de opdracht krijgt om haar te redden.

Het verhaal gaat verder in dit deel… de verschillende verhaallijnen, vaak absurd, naar het bizarre toe, maar door de vlotte schrijfstijl leest het boek gemakkelijk. Niet mijn favoriete Murakami, maar toch eentje dat ik graag gelezen heb.

5 gedachten over “Uitgelezen… #roman

  1. Wat mij intrigeert: hoe kan jij drie boeken uitlezen in een week tijd??? Echt waaw. Mijn tempo ligt een heel pak lager, ik lees ook enkel in mijn bed ’s avonds, wel overdag tijdens vakantie maar anders niet, en ik geraak daarmee met moeite aan 30-35 boeken per jaar. Chapeau hoor! Uit je verslagjes noteer ik nu en dan een tip.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.