Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

De nachtegaal – Kristin Hannah
De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.
Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

Wat een mooi boek over twee sterke vrouwen die elk hun oorlog overleven op hun eigen manier. Van het begin tot het einde blijft het verhaal boeien. Aangrijpend, ontroerend, meeslepend… een boek om in één ruk uit te lezen.

Hier ben je veilig – Damian Barr
Zuid-Afrika, 1901. Tijdens de Boerenoorlog worden Sarah en haar zoontje afgevoerd naar concentratiekamp Bloemfontein. Voor hun eigen veiligheid, zo verzekeren de Britten hun. Een eeuw later heeft een nazaat van Sarah op hetzelfde terrein een paramilitair trainingskamp gesticht. Hier worden tegendraadse jongens getransformeerd tot echt mannen, zo beloven ze. Het wordt de zestienjarige Willem bijna fataal.
‘Hier ben je veilig’ van Damian Barr is een op waargebeurde verhalen gebaseerde roman die zich afspeelt in Zuid-Afrika – van de Boerenoorlog tot de wrede strafkampen voor tienerjongens vandaag de dag.

Een boek over historistische feiten die ik niet kende. Ik was erg onder de indruk! Het boek gaat over een geschiedenis waar weinig over gesproken wordt en dat is jammer. Een mooi boek met verschillende verhaallijnen die op het einde mooi samenkomen. 

Een zomer – Tineke Beishuizen
Het verhaal begint op een camping in Frankrijk. Een echtpaar ruziet over de vraag of hun puberzonen een weekje samen achter mogen blijven. De moeder is tegen, de vader heeft zo zijn eigen redenen om een weekje zonder de jongens te willen zijn. Het uiteindelijke besluit om hun zonen achter te laten zet hun huwelijk danig onder druk. 

Een verhaal over twee mensen die terugkijken op hun leven, hun relatie en hun verwachtingen. Ook over het loslaten van je kinderen en de angst die daar bij komt. Ik denk een heel herkenbaar verhaal voor veel mensen. Ik heb het graag gelezen. 


2 gedachten over “Uitgelezen… #roman

  1. Het eerste boek vond ik ook prachtig. Het tweede boek heb ik net digitaal gekocht. Lijkt me echt de moeite waard.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.