Persoonlijk

Het leven zoals het is…

Ik ben blij dat het weekend is! Wat een week! 

De week voor de Gentse Feesten (die dit jaar weer niet doorgaat) is het altijd superdruk op het werk. De notarissen gaan in groot verlof en er moet nog zoveel mogelijk werk verzet worden. We hebben echt al versteld gestaan van de hoeveel werk wij te verwerken krijgen. Meer dan vorig jaar… verstaanbaar met de corona toen, maar ook meer dan in 2019. Ik had gehoopt dat het volgende week iets rustiger zou zijn, maar ik vrees ervoor. Constant doorwerken, meestal van 7u tot 18u… tussendoor vlug een half uurtje pauze om iets te eten… weegt door! Er werd mij ook gevraagd om mijn twee dagen verlof (donderdag-vrijdag) in te trekken. Ik had toch geen plannen en met meer mensen gaat het werk toch iets vlotter.  Gisteren is er zoveel werk binnengekomen dat we maandag nog een hele dag nodig zullen hebben om dit te verwerken. Och ja, we doen met z’n allen ons best, meer kunnen we niet doen.

Dinsdag kreeg ik al wenend een telefoon van mijn vorige buurvrouwke dat haar zus een hersenbloeding gekregen heeft. Zomaar… heel erg plots. Na het werk direct tot bij haar gereden om dan samen naar het ziekenhuis te gaan, zodat ze toch even bij haar zus kon zijn. En gelukkig! Dezelfde avond rond kwart na negen kreeg ik telefoon: haar zus is overleden. 

Daarnaast nog de misdaadjournalist die overleden is in Nederland, alle waterellende van de afgelopen dagen…  je zal het maar meemaken! Verschrikkelijk! Van zodra onze gemeente iets op poten stelt om die mensen te helpen, willen we gerust ons steentje bijdragen.

Maar nu is het weekend… ik hoop tijd te vinden voor een loopje (wat mij deze week nog niet gelukt is – ik had de courage niet), wat me-time met een boek (ik heb het lezen al heel erg gemist), veel genieten van het zonnetje en ook een beetje rust, wat zeker welkom is. 

Fijn weekend!

6 gedachten over “Het leven zoals het is…

  1. Ja, wat een week vol ellende.
    In onze buurt worden er van alle initiatieven op poten gezet om de mensen in het getroffen gebied te helpen. Ik heb vanmorgen al drie bananendozen gevuld. Het is een druppel op een hete plaat, maar beter iets dan niets.
    Fijn weekend!

  2. Inderdaad, wat een week. Die beelden met die waterellende lijken irreëel en toch…helaas je reinste realiteit voor sommigen. Ik heb alvast gestort op het rekeningnummer van het Rode Kruis. Elke bijdrage is nu ongetwijfeld meer dan welkom. Hoop dat je kan genieten van de rust, nu in het weekend.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.