Persoonlijk

10 miles…

Vorig jaar in maart ben ik begonnen met lopen, maar dat ging heel moeizaam. Ik liep op de loopband en ik geraakte maar niet voorbij de 4 km. Warme zomerdagen zorgden ervoor dat het nog langzamer ging. Lopen in de warmte ging niet. Te warm, te weinig zuurstof en geen wilskracht.

In juli vorig jaar besloot ik om er echt voor te gaan en installeerde ik de app van Start 2 Run. Zeg nu zelf, voor € 9,99 per jaar heb je verschillende schema’s en aanmoedigen van Evy om niet op te geven en te blijven gaan. En toch lukte het mij niet om langer dan 4 km te lopen. Frustrerend! Ik gaf het op… 29/07 was mijn laatste looptraining.

Na ons verlof had ik zoiets van… allee komaan… blijf proberen, ooit lukt het wel om die felbegeerde 5 km te lopen! Op 08/09 ben ik terug begonnen op het gemakje en op 03/10 was het zo ver… mijn eerste 5 km!! Zo fier als een gieter… eindelijk!!

En dan ging alles in een sneltempo… op 18/10 liep ik 10 km… op 01/12 liep ik 12 km en op 10/04 zelfs 14 km. Ik was het gelukkigste kind ter wereld! Nooit gedacht dat ik zo fan zou zijn van lopen, nog maar te zwijgen van de adrenaline dat je krijgt als het je lukt om een lange afstand te lopen. Ik heb de afgelopen maanden echt al versteld gestaan van mezelf en van mijn kunnen.

Momenteel zit ik een beetje in een sleur… ik loop nog steeds twee keer in de week… vaak tussen de 8 à 10 km, af en toe eens meer. En toch heb ik het gevoel dat ik verloren loop. Lopen om te lopen, zonder doel.

Daarom heb ik besloten om via de app Start 2 Run het schema opbouwen naar 10 miles te volgen… 12 weken – 36 trainingen – 3/week. Het schema begint met korte loopjes met af en toe intervaltrainingen. Ik zie het volledig zitten!

Een goede voorbereiding naar evenementen volgend jaar… ik wil graag de 10 km door Gent lopen en wie weet lukt de 10 miles in Antwerpen ook wel. We zien wel 🙂

9 gedachten over “10 miles…

  1. Leuk leuk leuk! Gewoon de looptrainingen ‘plezant’ houden, en dan loop jij én die 10km door Gent én die 10 miles in Antwerpen met de vingers in de neus! Go go go!

  2. Veel succes met de opbouw. Lopen is niet aan mij besteed (om gezondheidsredenen) wat niet wil zeggen dat ik niet mee hoop voor jou. Goed bezig in elk geval!!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.