Uitgelezen

Uitgelezen… #thriller

Slaap – Lars Kepler
Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig. Waar heeft deze doodgewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht?
De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen.

Opnieuw een geweldig deel in de reeks… spannend, veel gruwelijkheden en goed uitgewerkte personages. Van zodra je begint te lezen wil je weten hoe het zit. Het boek deed mij denken aan ‘Silence of the Lambs’. Boeiend tot op het einde!

Fifty Fifty -Steve Cavanagh
De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar. Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen.

Een geweldig boek! Een goede opbouw, goed uitgewerkte personages en veel verrassende wendingen. Een typisch Amerikaanse rechtbankthriller, maar eentje waar ik van genoten heb. Een aanrader.

De angst – C.L. Taylor
Lou loopt van huis weg om met haar leraar Mike naar Frankrijk te vertrekken. Ze is ervan overtuigd dat hij haar grote liefde is, maar hij blijkt heel anders in elkaar te zitten en laat Lou gebroken achter. Achttien jaar later ontdekt Lou dat hij een nieuw slachtoffer op het oog heeft en ze is vastbesloten te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Maar Mike is een schurk van de ergste soort, en Lou moet ervoor waken opnieuw slachtoffer te worden.

Een boek met verschillende verhaallijnen die op het einde mooi samenkomen. Een beetje voorspelbaar, maar al bij al een spannende psychologische thriller met hier en daar onverwachte wendingen.

5 gedachten over “Uitgelezen… #thriller

  1. De laatste gaat gelijk op mijn lijstje. De eerste lijkt me ook heel boeiend, maar dan wil ik wel bij het begin van de serie beginnen;).
    Nummer twee had ik al gelezen en net als jij vond ik het een geweldig boek.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.