Persoonlijk

E-bikerider…

Na een jaar twijfelen en veel wikken en wegen besloot ik vorige week om eens langs de fietsenwinkel te gaan om te gaan luisteren voor een nieuwe elektrische fiets.

Vorig jaar door de lockdown en door het coronavirus namen we geregeld de fiets voor korte afstanden (naar de winkel, naar de bib, naar de sporthal, om een bezoekje te brengen… ). En dat beviel mij enorm.

Voor de langere afstanden is mijn fiets ook goed genoeg, maar het is zo dat ik mij forceer om iets sneller te fietsen voor Zoetie, omdat hij vaak en goed fietst. Als we fietsen denk ik constant dat hij zich moet inhouden. Nochtans ben ik volgens Zoetie een goede fietser en toch blijf ik maar trappen gelijk zot. En tegenwind… verschrikkelijk vind ik!

Een langere afstand iets vlotter fietsen met tegenwind… de oplossing: een elektrische fiets die een beetje ondersteuning geeft wanneer ik het nodig heb. En we hebben er eentje gevonden!

Gelukkig! Het was te kiezen wat er in de winkel stond, want een nieuwe fiets bestellen was ook mogelijk, maar dan wel maanden, vele maanden wachten tot die geleverd kon worden.

Er stond nog eentje in mijn maat… een van de mooiere modellen en met een krachtige batterij voor sportieve tochten.

Dinsdag mochten we er om en donderdag deden we ons eerste ritje. Zalig! Een tochtje van 30km met ferme tegenwind, gelukkig hadden we meewind in het naar huis rijden. Het is heel leuk fietsen. Ik probeer zoveel mogelijk op stand Eco te fietsen (heel lichte ondersteuning) en is het net iets te winderig kan ik het op Tour zetten voor nog wat extra hulp.

Ik ben heel tevreden en kijk al uit naar lange-zonnige-zomerse fietstochtjes.

Voor de kenners of geïnteresseerden… deze is het geworden:
Scott SUB Active E-ride 10 USX Rack Bike.

17 gedachten over “E-bikerider…

 1. In deze coronatijden leven we noodgedwongen heel zuinig, zo’n extraatje is dan een ideaal iets om jezelf ook (eindelijk eens) iets te gunnen waar je veel deugd van zal hebben. Succes ermee!

 2. Mooie fiets en goeie zware batterij voor langere tochten. Ik ben ook aan het uitkijken naar een nieuwe (mijn derde al), moet ook een zwaardere batterij hebben dan die ik nu heb (250 Wh). Ik vind me ondertussen oud genoeg om op tour te mogen rijden, maar dan is mijn batterij natuurlijk wel wat rapper leeg. Vandaar …
  Veel plezier ermee!!!

 3. Oh, heerlijk! Zoals je weet, twijfel ik ook, maar het is met name die altijd veel te harde wind die maakt dat ik nu vaak de auto pak in plaats van de fiets. Door jouw blog krijg ik er weer nóg meer zin in om ook toch maar eens echt goed op onderzoek uit te gaan. Veel fietsplezier!

 4. Je zal zeker en vast nog heel veel plezier beleven aan jouw e-bike, Flavie ! Zelf zou ik mijn e-bike niet meer kunnen missen,

 5. Wind tegen, verschrikkelijk! 😂
  Groot gelijk dat je een goede fiets gekocht hebt, je kan er maar plezier van hebben.
  Goed dat je niet voor zo’n spedelec gegaan bent, dat is echt een gevaar op de weg en heeft niks meer met fietsen te maken.

  1. Dat zijn in feite bromfietsen hé. Die zouden verplicht op de rijweg moeten rijden. Wij zijn onlangs gaan fietsen in de haven en tegen de tijd dat de fabrieken hun medewerkers losten krioelde het van de speed pedelecs. Zeker acht van de tien waren speed pedelecs. Heel gevaarlijk om daar met een gewone fiets (of zelfs e-bike) tussen te fietsen.

   1. Absoluut, ze krijgen dat moeilijk geregeld, op het fietspad levensgevaarlijk, op de weg ook. Ze hadden dat nooit moeten uitvinden, net zoals elektrische steps, nog zoiets.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.