Persoonlijk

Het leven zoals het is…

Corona blijft ons leven beheersen en ondertussen vliegen de dagen voorbij. Het enige dat we graag willen is een “normale zomer” in het mate van het mogelijke, maar als je de cijfers ziet is het precies terug maart 2020. 

Ondanks de beperkingen (ik wil zo graag eens iets gaan eten of een terrasje doen!) hebben we al een aantal drukke dagen gehad. We zorgen er dan ook voor dat we veel om handen hebben. 

Zo zijn we naar de bib gewandeld in plaats van met de fiets… heen en terug 7 km. Een aangename wandeling naar één van mijn favoriete plekjes 😉 .

We zijn ook bij Runnerslab langs geweest voor een voetanalyse en nieuwe loopschoenen. Het was op afspraak en gelukkig! Niet te geloven hoe druk het er was. We zijn er heel goed geholpen door een heel vriendelijk madammeke. Na de analyse kregen we elk 3 paar schoenen die we konden passen en uittesten. Uiteindelijk zijn we allebei met het felst paar schoenen qua kleur naar huis gegaan… zolang ze maar goed zitten zeker. En dat doen ze! Het is een plezier om te lopen. Zo liep ik deze week na lange tijd nog eens 10km en mijn snelste 5km ooit. Nu het lopen zo goed gaat zou ik toch graag terug 3 keer per week lopen, ik ga dat volgende week eens testen en we zien wel. Momenteel loop ik 2 keer in de week… een keer met Zoetie (die maar 1 keer/week kan lopen door pijn aan de knie) en een keer alleen.

Ook werd er heel veel gelezen door het regenweer de afgelopen dagen. Door het thuiswerken is er echt zoveel tijd… we beginnen elke dag rond 7u en als we op tijd kunnen stoppen… begint onze ‘avond’ vroeg. Die tijd hebben we ondertussen ingelast als ‘leestijd met een thee en een koekje’.

Ik had ook een afspraakje met iemand die ik meer dan 8 jaar niet gezien heb. Door omstandigheden elkaar uit het oog verloren en door omstandigheden terug wat contact gekregen. Het was echt raar om iemand na zo’n lange tijd terug te zien… meer rimpels, grijze haren. We zijn er niet jonger op geworden. Er is veel gebabbeld en het is zeker voor herhaling vatbaar.

De regenperiode is zo goed als voorbij en als we Frank mogen geloven staan er enkele zonnige dagen voor de deur. Iets om naar uit te kijken… veel wandelen en genieten!

Fijn weekend!

14 gedachten over “Het leven zoals het is…

 1. Dat is het fijne aan thuiswerken: meer tijd hebben voor ontspanning. Zeg nu zelf, wat is het aangenaamste: je in de file staan ergeren of samen in de zetel zitten met thee en een koekje? Ik zou het wel weten!

 2. Onze levenswijze hebben we wel moeten aanpassen Flavie

  wat niet belet dat van van heel wat dingen kunnen genieten

  ik kijk vooral uit om eens een terrasje te doen

  maar dat zit er niet meteen aan te komen

  1. Oh ja, dat zou inderdaad tof zijn mochten we dichter bij elkaar wonen dat we eens samen konden gaan lopen. Ik ben vorige week 3 keer gaan lopen en ga mijn loopjes nu altijd goed inplannen zodat er zeker 3 keer in de week kan gelopen worden ;-).

   1. Ik ga ook 3 keer lopen, afgelopen week ging het super, vanmorgen slecht, pijn in de heupen, hartslag snel naar boven, heb het ritme en route aangepast, volgende week beter zekers.

 3. Wow, die schoenen vind ik heel tof! En naar de bibliotheek lopen heb ik ook weleens over nagedacht, maar ik vind het op de terugweg zo irritant om met die zware boeken te moeten slepen. Dus pak ik toch maar de fiets of de auto (bibliotheek zit 8 km van huis vandaan).

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.