Persoonlijk

Het leven zoals het is…

Tja, het leven zoals het is… het wordt allemaal wat eentonig. Elke dag is hetzelfde en het begint tegen te steken. We hebben ons al al diene tijd goed kunnen bezighouden, maar onze bezigheden beginnen ook te vervelen.

Ik mis de uitgepijlde wandelingen met rustposten. Er worden geregeld wandelingen georganiseerd door verschillende wandelclubs (waarvoor grote dank!), maar we merken toch dat er weinig bankjes staan om eens een pauze in te lassen of om een koekje te eten. Wij wandelen gewoon door, ook als we een hele lange wandeling maken. Het is goed voor onze conditie en toch mis ik een rustpost… op het gemakje iets eten en een fris drankje smaakt altijd.

Er wordt heel veel tv gekeken (in het weekend vooral films op Netflix) en ik lees het ene boek na het andere… soms ben ik in twee boeken tegelijk bezig. Zelfs Zoetie leest meer en meer… we hebben dan ook zoveel tijd om te lezen. En met de bib zo dichtbij huis is het al eens verleidelijk om vroeger dan voorzien naar de bib te gaan.

Ondertussen ben ik ook verslaafd geraakt aan een spelletje op de gsm… ik kan daar uren op spelen. Dat is echt niks voor mij en toch kan ik het niet laten… bezigheidstherapie!

Van mij mag de lente beginnen… werken in de tuin, genieten van het zonnetje, genieten van het buiten zijn… ik heb er zin in! En stiekem hoop ik dat de horeca hun terrassen terug mogen openen, zodat we gezellig op terras kunnen zitten. Goed gezelschap, een goede babbel en een lekker drankje… klinkt als muziek in de oren!

En er is ook goed nieuws… het lopen gaat weer prima! Met een klein hartje trok ik na 7 weken rust mijn loopschoenen aan en wat bleek, ik kon 5 km lopen zonder pijn! Oef! Op een gegeven moment kon ik het niet laten om een uur aan een stuk te lopen en ook dit verliep zonder pijntje… supercontent!
Ik heb de neiging om te snel te lopen, maar toen ik deze quote tegenkwam had ik zoiets van: dit is eentje om in gedachten te houden. Ondertussen vindt Evy dat ik een geboren loper ben met mijn 50 trainingen… als dat geen schoon compliment is!

Voor de rest zijn we bij de gelukkigen die al naar de kapper zijn geweest… hebben we thuis genoten van een high tea (die super lekker was – steun de lokale horeca) en vonden we dat we na een lange wandeling wel een taartje verdiend hadden. 

13 gedachten over “Het leven zoals het is…

  1. Ik hoop vooral dat die grote modderpoelen snel opdrogen zodat ik ook eens wat hellingen kan bewandelen zonder bang te zijn om uit te schuiven. Maar de horeca ja,… wat verlang ik daar naar. Al zou je maar gewoon met twee ergens mogen gaan, dat zou al een mooi begin zijn.

  2. De laatste tijd valt me ook op dat er steeds maar minder banken zijn waar een mens eens kan halt houden tijdens een wandeling.
    De lente komt eraan, Flavie. Straks al een mooi voorschot – we zullen ervan genieten!

  3. Zoals jij verslaafd bent aan een spelletje op je GSM, zo ben ik dat aan online puzzelen, en dat is ook echt niets voor mij. Wat verveling kan doen met een mens!
    De lente komt eraan hoor. Ik hoor het aan het oorverdovend gezang van de vogels in de tuin.

  4. Heel fijn dat het lopen weer lukt! Maar ook wel herkenbaar dat alles een sleur wordt nu en dat je dingen steeds meer gaat missen. Ik hoop dat er bij jullie snel wat versoepelingen komen (en ook dat ze hier dan snel het voorbeeld van de zuiderburen opvolgen;)). Die taart ziet er trouwens geweldig uit!

  5. Een terrasje doen, dat miste ik de voorbije dagen ook wel. Ik was er met mijn man op uit in eigen land en we hebben ons zeker geamuseerd, maar dat terrasje hebben we toch gemist.

  6. Het wordt steeds moeilijker om ons bezig te houden in deze barre tijden. Maar jullie zijn goed bezig. Als je een compliment krijgt van Evy, dan wil dat wat zeggen ! 🙂

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.