Persoonlijk

Een sportief jaar…

Hier en daar heb ik al verschillende statistieken zien passeren… ik ging er niet aan meedoen… maar ik kon het toch niet laten om toch naar enkele cijfers te gaan kijken.

Vooral naar de cijfers van onze wandelingen en mijn loopsessies was ik benieuwd. De cijfers zijn niet volledig, aangezien ik niet sinds het begin van 2020 Strava gebruik. Maar ik ben wel tevreden met wat de cijfers mij zeggen.

Volgens de app van Start 2 Run heb ik vorig jaar 230,80 km gelopen en dat voor iemand die niet graag loopt vind ik het een groot succes! Momenteel staat het lopen op een laag pitje… het lopen ging super goed, heb zelfs eens 12 km gelopen. Maar door te weinig rust (veel wandelen en 3 keer lopen in de week) heb ik een blessure opgelopen… ernstiger dan gedacht. Het is al 5 weken geleden dat ik gelopen heb. Het is aangeraden om 6 tot 8 weken rust te nemen en dat ga ik doen ook. Nog even geduld en ik kan mijn loopschoenen terug aantrekken.

Als ik 230 km gelopen heb, dan hebben we zeker meer dan 1000 km gewandeld. Ik vind het jammer dat we het niet bijgehouden hebben… maar we zijn goed bezig. Elke week wandelen we een grote wandeling en daarnaast wandelen we geregeld kleine wandelingen hier in de buurt… als het niet regent. De weergoden zijn ons de laatste weken heel erg goed gezind geweest, laat ons hopen dat dit zo blijft!

We hebben ook gemerkt, door onze wandelvakantie in Polen, dat we graag wandelen in de bergen en dat is iets wat we graag meer zouden willen doen. Meer wandelen in de Ardennen staat zeker op ons verlanglijstje dit jaar… ook een korte wandelvakantie in Duitsland, als corona het toelaat.

2021 wordt hopelijk een nog sportiever jaar!
Wel eentje met voldoende rust en hopelijk geen blessures 😉

9 gedachten over “Een sportief jaar…”

  1. Oh die blessure is balen zeg! Zelf ben ik deze week opnieuw begonnen met lopen dus ik duim dat je heel snel terug blessurevrij bent & de fun van het lopen opnieuw kan ontdekken 🙂

    1. Ik ben ondertussen begonnen met spierversterkende oefeningen en voel geen pijntje meer, maar ik ga toch nog 2 weken rust nemen. Het kriebelt nochtans enorm 😉

  2. Je bent sportief en gezond bezig, Flavie. Jammer van de blessure. Goed verzorgen en rust nemen en daarna langzaam weer opbouwen, denk ik.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.