Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

De boekwinkel voor gebroken harten – Robert Hillman
Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij – melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem, samen met hun kleine Peter, verliet om zich bij een religieuze gemeenschap aan te sluiten, is Tom eenzaam.
Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw: de tweede Jood – en meest kleurrijke persoon – die Tom ooit heeft ontmoet. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen.

Een boek over liefde, hoop en moed. Het boek zit goed in elkaar… pakkende gebeurtenissen, de switch van heden en verleden… en toch vond ik het soms langdradig. Gelukkig maakte het einde dit goed. Aanrader of niet… het is dubbel, ik had er stiekem meer van verwacht.

De witte veer – John Boyne
September 1919. De eenentwintigjarige oorlogsveteraan Tristan Sadler stapt in Norwich uit de trein om een pakketje brieven te overhandigen aan Marian Bancroft. Tristan vocht tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de zijde van Marians broer Will, die de oorlog niet overleefde. Terwijl ze samen door de straten van de stad wandelen, hoopt Tristan zijn hart te luchten bij Marian en haalt hij herinneringen op aan de bijzondere vriendschap met haar broer. De brieven zijn echter niet de ware reden van Tristans bezoek; hij draagt een groot geheim met zich mee dat hun beider levens voorgoed kan veranderen en zelfs verwoesten.

Wat een mooi en indrukwekkend boek! Van zodra ik begon te lezen kon ik niet meer stoppen… je wordt meegezogen in het verhaal en voelt zo mee met de personages. Het is een boek dat je niet loslaat… een aanrader!

Zondagskind – Judith Visser
Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Een heel mooi en indrukwekkend boek. Van zodra je begint te lezen zit je in Jasmijns wereldje en haar beleving om met de wereld om te gaan. Ik heb het boek enorm graag gelezen… hilarisch, humoristisch, ontroerend… ik heb het gelezen met een lach en een traan. Een aanrader! 

2 gedachten over “Uitgelezen… #roman”

  1. Zondagskind heb ik al twee keer gelezen en net als jij deed ik dat met een lach en een traan. Het boek van John Boyne ga ik op mijn lijstje zetten. En de eerste toch ook maar. Klinkt toch wel mooi;).

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.