Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Het jaarboek – Deborah Copaken Kogan
Clover, Addison, Mia en Jane waren in 1989 kamergenoten op Harvard. Sindsdien hebben ze elkaar, net als de andere afgestudeerden, gevolgd via het jaarboek, een verslag dat iedere vijf jaar wordt gepubliceerd met korte autobiografi sche beschrijvingen van alle alumni. Dat zijn de verhalen die iedereen graag wereldkundig maakt, maar in werkelijkheid zijn ze minder rooskleurig, zoals de studiegenoten ontdekken tijdens een reünieweekend. Hun levens zijn onlangs in een vrije val geraakt. Clover, eerst effectenmakelaar bij Lehman Brothers, is haar baan kwijt en hoopt nog zwanger te raken voordat het te laat is. Addisons relatie is uitgedoofd en ze komt maar niet toe aan het maken van een nieuw schilderij. Mia heeft haar leven als Hollywoodster opgegeven om zich fulltime aan haar vier kinderen te wijden, en heeft een gat in haar hand. Jane, die in Parijs als hoofdredacteur bij een Amerikaanse krant werkt, weet sinds kort dat alle buitenlandse vestigingen worden gesloten. De reünie, met echtgenoten en kinderen, maakt veel los: herinneringen, vervlogen dromen en verborgen verlangens.

Een reünie met veel geheimen, verlangens en verrassingen. Het boek begint boeiend, maar naar het midden toe was ik precies de draad kwijt. Ook de vele personages vond ik wat verwarrend. Uiteindelijk was het toch een aangenaam boek om te lezen. Op het einde lees je hoe het 5 jaar later (na de reünie) gaat met de dames… dat is wel leuk.

De dochters van Fontana – Lori Nelson Spielman
De bijna tachtigjarige Paulina Fontana, bij iedereen bekend als Poppy, neemt haar achternichtjes Emilia en Lucy mee naar de Amalfi-kust om haar geboorteplaats te bezoeken. Eenmaal in Italië aangekomen zegt Poppy dat ze zeker weet dat ze op de trappen van de kathedraal van Ravello eindelijk de liefde van haar leven zal ontmoeten, en daarmee “de vloek van de familie Fontana’ zal doorbreken.
Tweehonderd jaar geleden zou Filomena Fontana een vloek hebben uitgesproken: geen enkele tweede dochter van de -Fontana-familie zou ooit nog haar grote liefde kunnen vinden. En inderdaad is sindsdien geen enkele tweede dochter heel gelukkig geweest in de liefde. Tijdens hun reis vertelt Poppy de nichtjes steeds meer verhalen over hun lange, rijke familiegeschiedenis, goed bewaarde geheimen en verboden liefdes. Emilia en Lucy, net als Poppy allebei tweede dochters, raken langzaam in de ban van het betoverende Italië en beginnen voorzichtig te dromen over wat ze tot dan toe voor onmogelijk hadden gehouden. Zal de liefde hen dan toch weten te vinden?

Een boek over tradities, familiegeheimen en de liefde. Het boek is zo mooi geschreven dat het boek blijft boeien. Het boek is voorspelbaar, maar dat is niet erg… een feelgood met hier en daar verrassende wendingen. Ik heb het boek heel erg graag gelezen.

De drie dochters 1 – Rosalinds leugen – Muna Shehadi 
De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

Een boek over familiegeheimen met een vleugje romantiek en drama. Een boek dat heel vlot leest… geen hoogvlieger, maar wel een aangenaam en luchtig tussendoortje. Dit is het eerste deel van een trilogie en ik lees graag ook de twee andere delen.

2 gedachten over “Uitgelezen… #roman”

  1. De laatste klinkt voor mij het meest interessant. Ik wacht nog even af wat je van de volgende twee delen vindt en dan zet ik de boeken denk ik op mijn lijstje;).

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.