Persoonlijk

Eenzaamheid…

Afgelopen week hoorde ik enkele mensen die toch lijden aan eenzaamheid door corona. Geen familiebezoeken meer… geen sociale contacten… opzoek naar nieuwe hobby’s om toch een bezigheid te hebben.

Maar het verhaal van de dementerende Meneer deed me wel iets. Meneer zit in een woonzorgcentrum en zijn Vrouwke komt elke dag op bezoek. Door de tweede lockdown is dit niet meer mogelijk… en dat zorgt voor veel zorgen bij Meneer. Niet wetende wat er aan de hand is denkt hij dat zijn Vrouwke een ‘ander lief’ heeft. Ze wil niet meer komen, omdat ze een ander heeft. Met handen en voeten al uitgelegd dat dit niet zo is, maar toch begrijpt Meneer dit niet. Ik vind dit zo erg!

We kunnen wel klagen en zagen dat we meer buiten willen…. een gezellig samen zijn met familie/vrienden… iets gaan eten… een dagje shoppen zou ook fijn zijn… maar dat zijn toch maar kleinigheden als je het verhaal van Meneer hoort.

Het verhaal spookt al de hele week door mijn hoofd… door dit verhaal ben ik heel erg dankbaar dat ik nog steeds gezond en wel ben… dat ik mijn wandelschoenen kan aantrekken om te gaan wandelen waar ik zelf wil… dat ik met de fiets naar de winkel kan gaan… dat ik kan lezen, zoveel ik wil… en dit allemaal zonder al te veel zorgen.

Ik hoop dat Meneer zijn Vrouwke vlug mag terug zien ❤️.

16 gedachten over “Eenzaamheid…”

  1. Bij het lezen prikken de tranen hier in m’n ogen. Ik vind dit echt aangrijpend. Helaas komt het steeds vaker voor. Kaartjes laten bezorgen aan een woonzorgcentrum, ik deed het met Pasen. Die mensen leven daar zo van op! Gewoon een kleine attentie dat er aan hen wordt gedacht kan soms wonderen verrichten.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.