Persoonlijk

Lopen op hartslag…

Voor mezelf heb ik al bewezen dat het lopen goed lukt… heel goed zelfs (voor mijn doen). Ik kan  de afstand lopen die ik wou lopen (10km) en ook de snelheid heb ik kunnen opdrijven (9km/u). 

Zelfs na een hevig loopje merk ik dat ik enorm vlug recupereer… de eerste keren dat ik liep duurde het toch even voor het zuchten en puffen voorbij was… wat wil zeggen dat mijn conditie veel verbeterd is. 

Het volgende waar ik op wil letten is mijn hartslag… zonder hartslagmeter heb je de neiging om te intensief te trainen en dat wil ik in de toekomst vermijden. Je kan dit doen door variatie te brengen in je trainingen…. en in de Start 2 Run app kan je verschillende loopschema’s volgen, waaronder de 10 km onderhoud. 

Het is een loopschema van 12 weken, 3 trainingen per week. Training 1 is een gewone training (lopen aan een comfortabele hartslag), training 2 is een intervaltraining (lopen aan zowel een lage, gewone als hoge hartslag) en training 3 is ook weer een gewone training. 

En omdat ik mezelf wil blijven motiveren… en omdat ik het verdien… heb ik mezelf een cadeautje gedaan… een nieuwe Fitbit Versa 3. Ik heb die al kunnen testen… zowel tijdens het lopen als tijdens het wandelen… en hij is goedgekeurd.

Voila, ik ben er volledig klaar voor… vandaag staat mijn eerste training gepland. Spannend… maar ik kijk er enorm naar uit!

11 gedachten over “Lopen op hartslag…

  1. Jij bent goed bezig zeg! Zelf vind ik lopen op hartslag niet altijd even makkelijk, maar je ziet daar wel goed resultaten van (allee ik toch :-))

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.