Persoonlijk

Rituelen en gewoontes…

Als het over gewoontes gaat, ben ik een enorm gewoontedier. Ik kan eigenlijk heel moeilijk tegen verandering. Die gewoontes zorgen ervoor dat ik mij gerust voel.  

Wat zijn nu mijn dagelijkse gewoontes…

Elke ochtend heb ik mijn kopje koffie nodig… ik drink elke ochtend een Café au Lait. Opstaan en eten lukt mij niet… maar een koffie… jammie, dat smaakt elke keer opnieuw.

Qua verzorging heb ik ook de gewoonte om elke ochtend en avond mijn gezicht te reinigen en verzorgen… zoveel jaren geleden op doktersvoorschrift van de dermatoloog. En nu zodanig een gewoonte dat het raar voelt als ik het eens vergeet.
Ook gebruik ik elke ochtend en avond lippenbalsem.. geen idee vanwaar dat komt, maar het is een automatisme om dit elke dag opnieuw te doen.

Elke avond lees ik voor het slapen gaan… welk uur het ook is. Komen we na een nachtje stappen in het midden van de nacht thuis, dan ga ik toch eerst een paar bladzijden lezen voor ik ga slapen. Doe ik dat niet, dan geraak ik niet in slaap.

En zo zijn er nog vele gewoontes…. in het weekend een ochtend lezen (me-time), onze wekelijkse wandeling, wekelijks ons huishouden, elke middag koken… gewoontes die horen bij ons dagelijks leven.

9 gedachten over “Rituelen en gewoontes…”

  1. Mijn gezicht reinigen ’s morgens en ’s avonds doe ik ook, ongeacht hoe laat of hoe moe ik thuiskom. Hetzelfde gaat op voor tanden poetsen. Ik sla dat nooit over, ook al heb ik er soms totaal geen zin in.

  2. Soms eens iets anders proberen kan ook een leuke gewoonte worden. Door gehaast te zijn in de supermarkt door corona, nam ik de verkeerde koffie, wél van het merk dat we gewoon zijn, maar een andere smaak, nu drinken mijn ouders die liever dan de smaak die ze gewoon waren 😉

  3. Ik doe dat ook ’s morgens en ’s avonds mijn huid verzorgen en lippenbalsem aansmeren, ben een beetje verslaafd aan lippenbalsem, zal nooit buitengaan zonder er ene mee te nemen. En ik denk dat je niet kan buiten rituelen en gewoontes.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.