Persoonlijk

Positiviteit & energie…

Met veel enthousiasme had ik mij ingeschreven in de najaarschallenge, maar deze dan toch uit het oog verloren. Gelukkig heb ik de challenge hier en daar zien passeren… een reminder 🙂 . We gaan het hebben over positiviteit en energie.

Energie… wandelen is mijn energiebron. Ook haal ik daar enorm veel voldoening uit. Toen we begonnen met langere wandelingen hadden we zoiets van: wauw, 8km gewandeld. Ondertussen wandelen we gemakkelijk 14 tot 18km zonder veel problemen. Sinds onze wandelvakantie in Polen, merken we dat wandelen met veel hoogteverschil echt wel ons ding is en dat is iets wat we graag in de toekomst meer willen doen.
Een lange afstand wandelen met veel klimmen en dalen zorgt er voor dat je bij elke wandeling gemotiveerd blijft… hoe moeilijk en lastig het ook is. Op het eind van de wandeling heb je echt zoiets: yes, we did it!

En ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen of schrijven, ik haal ook veel energie uit het lopen. Mijn eerste 5 km is een feit… yes!!! Nu gewoon blijven gaan, ook op momenten als het minder gaat. Ik ben goed bezig!

Positiviteit… dat is iets waar ik aan moet werken, vind ik van mezelf. Ik probeer heel vaak positief te zijn, maar met mijn donker wolkje die mij nog steeds achtervolgt, durf ik wel eens mijn hoofd laten hangen. Om dan later dan toch te denken: kop op! Denk positief… we komen niks te kort… we zijn gezond… we hebben zoveel mooie momenten… maar toch, positief blijven is niet altijd even gemakkelijk.

12 gedachten over “Positiviteit & energie…”

  1. Positief zijn is in deze tijd ook wel extra moeilijk, vind ik. En mooi wat je schrijft over het wandelen. Leuk ook dat zo’n vakantie dan laat zien dat je er nog meer mee wilt doen.

  2. Vroeger deed ik heel vaak wandelingen van tegen de tien-vijftien kilometer. Nu helaas…
    Blij dat jullie zo’n sport hebben gevonden die jullie samen kunnen beoefenen.
    Positiviteit wordt ons tegenwoordig teveel opgedrongen. Het lukt niet steeds, en dat moeten we niet opkroppen.

  3. Wauw zeg, keihard onder de indruk van die wandelingen. Dat zie ik ons hier nog niet meteen doen. En hoera dat je ook energie haalt uit het lopen 🙂 En top dat je meedoet met onze challenge 😉

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.