Persoonlijk

Mijn leesgewoonten…

Een tag die ik hier en daar al zien passeren heb, eentje waar ik heel enthousiast over ben. Jullie weten het ondertussen wel al… lezen is mijn favoriete hobby 🙂 .

Wanneer en hoe lang lees je?
Ik lees elke dag… van zodra ik even tijd heb, lees ik. Ook lees ik elke dag voor het slapen gaan, dat is zo een gewoonte geworden dat ik niet in slaap kan vallen zonder te lezen. Als ik tijd heb, kan ik echt uren aan een stuk lezen… vooral als het een goed boek is.

Waar lees je?
In de zomer lees ik vaak buiten in het zonnetje of in onze lounge. In huis lees ik het vaakst in de zetel op mijn vast leesplekje… aan het raam dat uitkijkt naar de tuin.

Koop je vaak boeken?
Vroeger kocht ik af en toe een boek en ging ik 1 tot 2 keer per jaar naar het Boekenfestijn, maar ik ben ermee gestopt. Ik ga maandelijks naar de bib en ik heb een abonnement bij Bookchoice. Geen overvolle boekenkasten meer en toch genoeg om te lezen. Is er een boek dat ik echt wil, dan zal ik het wel kopen.

E-reader of papier?
Ik verkies het papieren boek… het voelen, het ruiken, het bladeren. En toch lees ik af en toe een e-book. Een e-reader is handig als het een dik boek is of om mee te nemen op reis. Of op het moment dat al de geleende boeken uit de bib gelezen zijn… op de e-reader staan er nog veel ongelezen boeken.

Favoriete kinderboek?
Het kinderboek dat mij altijd is bijgebleven is Blauwe plekken van Anke de Vries. Een boek waar ik toen zo van onder de indruk was. Wat ik ook graag las als kind waren de boekjes van de Babysitterclub 🙂 .

Favoriete genre?
Mijn favoriete genre is thriller en voornamelijk Scandinavische thrillers, die lees ik zo graag. Maar ik kan ook genieten van een roman… literair of historisch… ik vind het ook fijn om dit te lezen.

Van welke schrijver lees je elk boek?
Ik heb bijna elk boek gelezen van Karin Slaughter… mij favoriete thriller schrijfster. De enkele boeken die ik nog niet gelezen heb van haar, zullen zeker gelezen worden.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?
Dit vind ik een moeilijke… er zijn een aantal boeken waar ik enorm van onder de indruk was zoals Een klein levenWat het hart verwoestWees onzichtbaar en zo zijn er nog velen. Naar mijn mening moet iedereen die gelezen hebben… maar smaken verschillen.

Welk genre zou je nooit lezen?
Jaren geleden deed ik mee aan verschillende Bookchallenges die ervoor zorgen dat ik eens een boek las uit een totaal ongekend genre en ik vond dat eigenlijk wel leuk. Dus ik sta voor alles open, al is het maar om het eens te proberen.

Fictie of non-fictie?
Ik lees zelden non-fictie… dus geef mij maar fictie.

Is er een boek dat je leven veranderd heeft?
Er zijn veel boeken die zijn blijven hangen… die mooi waren… die indruk op mij gemaakt hebben, maar om nu te zeggen dat het boek mijn leven heeft veranderd, nee.

Voor de lezers onder ons… een heel leuke tag om in te vullen 🙂

12 gedachten over “Mijn leesgewoonten…”

  1. Een klein leven vond ik ook prachtig. Ik ga het binnenkort eens herlezen.
    Met Wees onzichtbaar klikte het niet. Niet uitgelezen.
    Wat het hart verwoest zet ik op mijn lijstje 🙂

  2. Je bent een echte boekenworm Flavie. Ik lees ook erg graag, maar niet zoveel zoals jij. Twee boeken per maand is zowat mijn gemiddelde.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.