Persoonlijk

Thuiswerken blijft de regel…

Deze week kregen we bericht op het werk dat we blijven thuiswerken tot het einde van het jaar. Om de 3 weken worden we verwacht op het werk, zodat iedereen zijn steentje kan bijdrage op het werk zelf om het nodige te doen.

Op zich vind ik dat niet erg… de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik veel rustiger ben… geen wekker meer… geen gehaast, geen stress… integendeel, het is zalig om langer te kunnen slapen, geen afleiding (je kan goed doorwerken) en ik heb veel meer vrije tijd.

Het enige waar ik mij zorgen om maak zijn de donkere, regenachtige dagen. Sinds we moeten thuiswerken (midden maart) hebben we veel geluk gehad met het weer… veel mooie zonnige dagen, vele gezellige avonden met de buurtjes… veel sociale contacten. Bijna elke dag ons babbeltje… iets dat ik nu al een beetje mis. Hopelijk blijft de regen niet aanhouden, zodat we toch nog eens buiten kunnen zitten met z’n allen… met een dikke trui aan of een dikke jas… kan ook gezellig zijn.

Hoe zit het bij jullie?
Is thuiswerken de regel of moet je naar het werk?

18 gedachten over “Thuiswerken blijft de regel…”

 1. Ik werk ook vooral van thuis uit, ik denk dat ik nu om de 2 weken een dag naar kantoor ga. Ook ik kan veel efficiënter werken thuis, word niet afgeleid, maar soms mis ik het sociale contact wel. Hier thuis is echt niemand, ik zie ook niemand anders, geen buren, vrienden wonen allemaal véél verder. Dus op kantoor is het dan wel eens leuk om nog eens ‘live’ iemand te zien.

 2. Ik werk ook niet meer maar heb de laatste twintig jaar van mijn carrière, als freelancer, bijna altijd van thuis uit gewerkt. Ik vond het zalig. Ik had natuurlijk geen vaste werktijden want ik werkte met projecten en deadlines. Een dag mooi weer? Dan reed bibi naar zee en werkte ze de volgende dag wat harder. Mooie tijden waren dat!

 3. Ik ben inmiddels niet meer aan het werk.

  De contacten met de collega’s miste ik toen het meest..

  Thuis werken zit gelukkig in de lift..

  veel voordelen, maar ook nadelen….Flavie

  groeten

 4. Ik werk al sinds maart thuis, maar moet omwille van het begeleiden van stages vanaf deze week elke week naar kantoor. Net nu de cijfers keihard de pan uitswingen… Ik had liever nog wat rustig verder thuisgewerkt eigenlijk… Ik werk supergraag thuis. En ik hoor mijn collega’s elke dag via Teams etc.

 5. Heel begrijpelijk dat je wat opziet tegen de grauwe dagen. En ik herken het wel, dat je thuis vaak meer concentratie hebt dan in een kantoor. Lijkt me toch iets waar ze op kantoren eens over na moeten denken;).

 6. Bij ons werkt iedereen alweer volop op kantoor ook al wordt thuiswerk sterk aangeraden. Al ligt dat ook wel aan de infrastructuur, zo zijn er niet genoeg laptops voor iedereen…

 7. Oeps, te snel op verzenden gedrukt :-). Zelf werk ik wel zoveel mogelijk thuis. Ik moet een keer of twee per week dingen printen enzo en dan zie ik ook meteen een aantal collega’s, maar voor de rest blijf ik netjes thuis.

 8. Bij ons mag je vrij kiezen. Zelf ga ik naar kantoor omdat ik de post doe en vaak moet kopiëren en scannen. En ook omdat ik daar sociaal contact heb en thuis niet. Ook al ben ik graag alleen, als single is thuiswerken wel zwaar.

 9. Wij doen wat we willen, maar mogen maar met 15 naar kantoor tegelijk van de 40. Je moet voor niks komen, maar niets houdt je tegen om toch elke dag in een bepaalde week naar te gaan. Absolute vrijheid dus en dat is wel aangegaan. Ik ga zelf 1x per week op woe voor de afwisseling, het breekt de week even en ik profiteer er dan van om nog eens in de stad te zijn. Altijd thuis is ook maar niks.

 10. Ik mag voorlopig zelf kiezen of ik naar kantoor ga of niet. Maar sowieso zijn het aantal kantoordagen gereduceerd tot de helft max. Dus voorlopig kies ik ervoor om zo veel mogelijk van thuis uit te werken. Het voelt veiliger en zorgt hier ook voor veel minder stress.

 11. Ik heb het in mijn tijd nooit moeten doen, maar ik denk dat thuiswerken wel leuk is voor een tijdje, maar op lange termijn voor andere problemen kan zorgen. Burn out schijnt vreemd genoeg vaker voor te komen bij mensen die langdurig thuis werken.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.