Persoonlijk

Onze reis… annuleren, omboeken of toch gaan?

Iets waar we toch al even met lopen is… wat te doen met onze reis naar Polen?

We kozen dit jaar voor een 8-daagse groepsreis door het zuiden van Polen. Een reis dat ons direct aansprak… cultuur en wandelen. Een reis waar we enorm naar uitkeken… nog steeds een beetje naar uitkijken… maar toch met het coronavirus zijn we er niet echt gerust in.

Vorige week heb ik een mail gestuurd met de vraag of we de reis konden omboeken naar volgend jaar. Alles is mogelijk… maar daar hangt een serieus prijskaartje aan vast. De extra kosten voor een omboeking € 650 voor 2 personen en voor een annulatie € 1.000 voor 2 personen.

Ik heb hen laten weten dat het toch heel prijzig is en dat we verstaan dat het voor hen niet evident is, maar dat is het voor de reiziger ook niet. We gaan niet annuleren of omboeken… we gaan dit jaar mee naar Polen (met een klein hartje).

Het wordt ongetwijfeld een heel mooie reis… ik hoop dat alles veilig verloopt en dat we er ten volle van kunnen genieten. En… dat de weergoden ons goed gezind zijn 😉 .

Hebben jullie reisplannen of blijven jullie liever thuis?

16 gedachten over “Onze reis… annuleren, omboeken of toch gaan?”

 1. Onze vliegreis is geannuleerd en daar ben ik niet rouwig om. We hadden ook eerst proberen omboeken, naar maart 2019, en plots was dezelfde reis dan 1000 euro duurder… Annuleren zou ook een stevige duit kosten. Gelukkig vloog onze terugvlucht niet meer en konden we daardoor kosteloos annuleren. We hebben chance gehad. We overwegen dichterbij met de auto op reis te gaan, maar hebben nog niets beslist.

 2. Ik heb er zelf één geannuleerd (Frankrijk in juni) en KLM heeft onze vlucht naar Namibië geannuleerd. Wij gaan wel iets doen, maar zeker niet vliegen en niet ver. Nog eens een paar keer wat daagjes fietsen in Nederland en misschien naar Normandië, en een paar dagen Parijs nu er geen toeristen zijn, maar alles wordt zeer last minute beslist.

 3. Wij zijn zes dagen geleden vertrokken. Hier in Kroatië zijn er weinig Corona-besmettingen en we kozen bewust om niet te vliegen, geen hotels te doen en niks in groepen. Een groepsreis is sowieso al niks voor ons. We kamperen in alle rust en zien zo weinig mogelijk mensen. Ik de supermarkten hier draagt iedereen een mondmasker, restaurants idem, er wordt wel goed op gelet.

 4. Wij hebben in september vakantie en hebben nog niks beslist, we zien wel… Ik vind het niet ok dat er zoveel kosten aangerekend worden, de crisis is voor iedereen moeilijk. Dat is niet alleen in de toeristische sector zo, het regent overal “Corona-toeslagen”. 😱
  Ik wens jullie toch een mooie reis!

 5. Ik snap je volledig, het blijft een moeilijke overweging. Wij boekten een rustige Airbnb in Frankrijk waar we gewoon in onze auto-bubbel naartoe gaan.

 6. Dat zijn behoorlijke kosten voor omboeken of annuleren. Ik snap de spanning, maar ik hoop voor jullie dat het toch een geweldige reis wordt. Met mooi weer en veel gezondheid;).

 7. Wat een bedragen zeg! Ik hoop dat jullie veilig kunnen reizen. Ik ben blij dat ik geen reizer ben en dus ook niks geboekt heb. Ik zou het nu zeker niet zien zitten om op een vliegtuig te kruipen. Daar ter plekke lijkt het me ok.

 8. Best prijzig zo’n omboeking of annulering. Misschien annuleren zij de reis en dan MOETEN ze terugbetalen. En nog een gedachte … het geld heb je al uitgegeven … jammer maar dat voel je dus nu niet meer in je portemonnee. Ik zou zeggen … kijk vooruit en beslis wat mogelijk is, wat je veilig vindt en treur niet om wat er was …

 9. Mijn zus en ik zouden met de Thalys naar Marseille gaan maar de Thalys zon is afgeschaft voor heel de zomer. De reis wordt niet terugbetaald dus we “moeten” volgend jaar gaan, gelukkig stelde het hotel zich wel flexibel op.

 10. Wauw, dat lijkt me een prachtige reis. Probeer er maar gewoon van uit te gaan dat alles goed georganiseerd zal worden door de reisorganisatie. Ik ga in oktober ook naar Auschwitz.

 11. Ik heb even op de link geklikt, Flavie. Wat een mooie streek is het daar ! Voor zover ik weet is het momenteel betrekkelijk veilig in Polen. Maar het kan natuurlijk gauw omslaan. Het zou jammer zijn als jullie zo’n mooie reis zouden moeten laten schieten, maar die corona kan onverbiddelijk zijn. Het is voor veel mensen een probleem.

 12. Polen is een prachtig land. Geniet ervan!
  Als de situatie nog drastisch zou wijzigen – maar laten we vooral hopen dat dat niet gebeurt – , zullen jullie wellicht wel goedkoop/gratis kunnen omboeken, niet?

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.